
Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär
Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.
Lediga platser: Ja
Antagningsvillkor: Förkunskaper: SFI-D. Se även kurstexten för urvalsprocess och krav på utrustning.
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Ja
Kurstid: 20 aug 2025 - 5 jun 2026
Kostnader: Kostnader på kursen: Utöver den obligatoriska externat/internatavgiften kan kostnader för studiebesök/studieresor m.m. tillkomma.
Kontakt: Fia Janninge
E-post:
sofia.janninge@regionblekinge.se
Låtskrivarlinjen riktar sig till dig som brinner för låtskrivande. Du kan vara i början av ditt låtskrivande eller erfaren. Alla musikstilar är välkomna.
Har du hög ambitionsnivå, självdisciplin och vill satsa på låtskrivandet på heltid i ett år, sök till oss.
På låtskrivarlinjen får du tid, vägledning och verktygen som behövs för att utveckla och förfina ditt sätt att skapa musik.
Kursen består bland annat av följande delar:
Låtens byggstenar
Textförfattande
Instrumentering
Inspelningsteknik
Mixning/mastering
Branchkunskap.
Vi utgår ofta från olika teman i undervisningen exempelvis genre, sound och rytmer mm. Vi bjuder in gästinspiratörer som bidrar med värdefull kunskap till våra olika projekt.
Vi skriver musik både individuellt och i grupp. Större samarbeten förekommer också med andra linjer på skolan eller yttre aktörer. Stor vikt läggs på att få en god gruppgemenskap där alla kan känna sig trygga och bekväma tillsammans i låtskrivarsituationen.
Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska utvecklas som individ och växa och lära tillsammans med andra deltagare. Kursen är på heltid med minst 20-25 klocktimmar/vecka. Under året kommer hälften av din tid att vara schemalagd för egna låtskrivarprojekt med handledning.
Feedback är en viktig del i låtskrivarprocessen. Varje fredag samlas vi och lyssnar på veckans låtideér och ger varandra feedback och pepp. Det brukar vara en av veckans höjdpunkter.
Är du nyfiken på vad vi gör så följ oss på Instagram
Förkunskaper: SFI-D
Vid stort antal sökande gör vi urvalet utifrån de personliga breven och musikproverna. Vi strävar efter en bra gruppsammansättning där alla kan tillgodogöra sig innehållet i kursen och utvecklas tillsammans.
Krav på egen utrustning: Dator, ljudkort, mikrofon, hörlurar/högtalare samt ljudinspelningsprogram. Skolan har endast trådlöst nätverk så din dator behöver kunna kopplas till wifi.
Sista ansökningsdag är 2 maj. Efter 2 maj går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills det är fullt. Minsta antal deltagare för att kursen ska starta är 10 personer.
För dig som vill veta mer om folkhögskolan som skolform så hittar du det här.
Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:
Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://blekingefolkhogskola.se/blekinge-folkhogskola/utbildningar/latskrivarlinjen.html
Fler kurser inom: Musik Komposition Musik- och ljudteknik Singer-songwriter Studioteknik Musikteknik
Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär
Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.
Skolan ligger i Bräkne-Hoby mitt i Blekinge och det märks verkligen i skolans miljö varför Blekinge kallas Sveriges trädgård. Skolan är omgiven av fantastisk natur där vi nyttjar vår fina park både i undervisningen och på fritiden. Vi lägger stort fokus på hållbarhet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och Region Blekinge är huvudman.
Postadress:
Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby
Telefon:
0457- 73 18 60
E-post:
folkhogskolan@regionblekinge.se
Webbadress:
http://www.blekingefolkhogskola.se/