Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.
Kursbeskrivning
Kursen ges på distans 25 % med 4 fysiska träffar. Träffarna är centrala och viktiga att delta i.
Kursen riktar sig till dig som är intresserad av skog och natur och vill lära dig mer, eller kanske vidareutbilda dig inom området.
Sverige är ett skogsland, och de flesta har någon relation till skogen. Den ska bidra till lösningar för klimat och hållbara råvaror, samtidigt som biologisk mångfald hotas.
Syfte
Kursen syftar till att ge dig förmåga att se olika skogsmiljöer och förstå samspelet mellan arter. Genom att förstå hur dessa påverkas kan du fatta informerade beslut framöver.
Oavsett om du äger eller brukar skog, eller bara vistas i naturen, kan du genom ökad kunskap om skogsekosystemen lära dig att värna om den biologiska mångfalden.
Det är bra om du har tillgång till egen bil vid träffarna, då vi samåker när vi åker ut i skogen.
Mål
Kursen ger dig:
• Ökad kunskap om skogen och skogsekosystem
• Förståelse för människans påverkan på skogen
• Ökad kunskap om biologisk mångfald
• Kännedom om olika skogstyper och naturvårdsarter
Upplägg
Vid de fysiska träffarna studeras olika skogstyper och deras naturvårdsarter. Kursen ger också möjlighet att fördjupa sig i artkunskap. Eftersom delar av kursen genomförs i varierande terräng, krävs lämpliga kläder och möjlighet att röra sig fritt i skog och terräng.
Mellan träffarna arbetar vi genom digitala möten för förberedelse och undersökning.
Kostnader
Kursen är avgiftsfri. Du betalar för litteraturen. Reskostnader vid de fysiska träffarna delas med övriga deltagare.