Utbildningen är utformad för att motsvara branschens krav för att bli anställningsbar som kock i storkök.
En stor del av kursen är undervisning i matlagning i storköksmiljö där du får lära dig olika tekniker, metoder och utrustning för storkök samt att laga mat från grunden. Du gör också praktik i storkök. Parallellt med detta lär du dig de teoretiska delar som krävs för att du ska få de kunskaper som behövs för att bli storkökskock.
Vi lägger stort fokus på vegetarisk matlagning samt vilka metoder som finns för att kunna arbeta hållbart och klimatsmart i kök.
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter utbildningen ska du ha fått grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som kock i storkök. Målet är också att du ska ha fördjupade kunskaper i vegetarisk matlagning samt hur valet av råvaror påverkar miljön.
Undervisningsformen är till stor del praktisk och sker i storkök och metodkök. Teoretiska moment i olika ämnen löper parallellt med det praktiska arbetet.
Minst 20 timmar per vecka är lärarledda lektioner, utöver detta arbetar man självständigt eller i grupp med praktiska eller teoretiska uppgifter.
Under studietiden på Sjövik bryts schemat också för temadagar, samarbeten med andra kurser, studiebesök och föreläsningar några dagar varje termin.