Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.
Detta är en studieform där du till stora delar befinner dig utanför skolan, fysiskt. Kan du hitta rutiner som gör det möjligt för dig att koncentrera dig på dina studier är det här ett riktigt bra och intressant sätt för dig att nå dina studiemål.
Inom folkhögskolan är det viktigt att lära tillsammans med andra. Det innebär att vi ofta försöker arbeta i grupp, att vi diskuterar och pratar med varandra så mycket som möjligt och att vi har roligt tillsammans. I kursen ingår därför flera obligatoriska studiebesök och gemensamma temadagar här på skolan.
Kursen bygger även på att du har tillgång till internetansluten dator och headset.
På vår distanskurs möts vi vid 3 obligatoriska träffar per termin, 2-3 dagar per tillfälle.
Med stöd av din personliga mentor läser du 2 st kurser per läsår
- Svenska/ SVA 1, 2 och 3
- Engelska 5 och 6
- Matematik 1a, b eller c
- Samhällskunskap 1b (1a1 och 1a2)
- Naturkunskap 1a1
- Religionskunskap 1
- Historia 1a1
Utöver dina ämnesstudier ingår ämnesövergripande uppgifter som samtliga gör, oavsett ämne man läser. Det är 5 st uppgifter under läsåret och dessa berör ämnen som alla folkhögskolor i hela Sverige har i uppdrag att jobba med, såsom demokrati och kultur.
På folkhögskolan ger vi inte betyg i särskilda ämnen utan du får ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga enligt en sjugradig skala.
Målsättningen är att du ska få studieomdöme och behörighetsintyg för att kunna söka vidare till högre studier. Läs med om behörigheter på: