Studier i svenska som andraspråk utgör en stor del av kursplanen. Du får möjlighet att skaffa dig goda kunskaper i svenska genom att läsa, skriva, samtala och på olika sätt utvidga ordförrådet, vilket underlättar arbetet i de övriga ämnena.
I samhällskunskap får du t.ex. lära dig om lagar och rättigheter, barns rättigheter, hur Sverige styrs, vardagsekonomi och arbetslivet.
Från kursplanen med inriktning mot omsorg och assistans:
- Funktionsförmåga och funktionsnedsättning – Här ingår olika typer av funktionsnedsättning så som rörelsenedsättning, IF, NPF, hörselnedsättning och dövhet, synnedsättning och blindhet mm.
- Vård och omsorg (Kulturmöten, Anhörig, Yrkesroll)
- Teckenspråk
- Alternativ kompletterande kommunikation (AKK)
- Studiebesök
Studiemiljö
Vi är måna om att ha en varm och vänlig studiemiljö präglad av goda relationer. Vi vill se till dig som hel människa, inte enbart till dina studiebehov. En av lärarna blir din mentor. Han eller hon hjälper dig att lägga upp dina studier, följer upp hur studierna fungerar och finns till hands för samtal under hela tiden du är hos oss. Du har även tillgång till en studievägledare och en kurator.
Det är viktigt för oss att du är delaktig i och kan påverka upplägg och innehåll i studierna och i skolans verksamhet som helhet. Det kan du till exempel göra genom att engagera dig i kursrådet på skolan.