Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.
Utbildningen är för dig som vill fördjupa din kunskap i ämnet hund med fokus på hundträning och inlärning. Teori och praktik varvas och din egen hund kommer att vara din träningskompis under utbildningens gång.
Utbildningens syfte är att du ska bli en bättre hundtränare, där vi lägger stor vikt vid att generellt förstå hundar bättre och att bli uppmärksam på hur du själv agerar i olika situationer men också att du efter avslutad utbildning skulle kunna starta eget inom hund om du så önskar. Utbildningen är CSN-berättigad. Du kommer att få lära dig olika sätt att aktivera din hund, andras hundar, aktivering anpassat till hunden som art samt olika raser och till individen.
Utbildningen är uppdelad i block och innehåller bland annat både olika inlärningsprinciper, klickerträning genom olika lekar, olika former av spårtekniker, trix och skojmoment samt friskvård och första hjälpen. Även du som person får verktyg för att när utbildningen är genomförd klara uppgiften som hundtränare.
ÄMNE
Inlärning hos både hund och människa, klickerträning, vardagsproblem och lösningar, friskvård för både förare och hund, nosarbete, rallylydnad, lydnad, heelwork to music, dogparkour, berikning, trixträning och freestyle. Mental träning för hundtränaren, stresshantering, mindfulness, planering och bullet journaling, första hjälpen på hund, hunddagisteori, metodik, pedagogik och problemlösningar.
Vi anlitar föreläsare och har ett nära samarbete med branschen.
Utbildningen är på heltid under två terminer, vilket innebär att du har ca 20 lektionstimmar per vecka i olika ämnen under läsåret och därutöver tillkommer tid för inläsning av litteratur och hemuppgifter. Distansstudierna i detta fall innebär att du kopplar upp dig på din dator och är delaktig i våra lektioner hemifrån. I dem ingår det bland annat liveträning, där vi tillsammans tränar med våra hundar, föreläsningar, grupparbeten och diskussioner.