
Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet
Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Lediga platser: Ja
Antagningsvillkor: 1 år förberedande konstskola, arbetsprov
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Ja
Kurstid: 18 aug 2025 - 22 maj 2026
Kostnader: Kursen är kostnadsfri, du betalar för boende, kost & material. Boende & mat: 4 550 - 6 150 kr/mån. Externatelever: 1 570 kr/mån. Egna läromedel: ca 2 500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material: 380 kr/mån. Studieresor: 1 500 - 4 000 kr.
Kontakt: Emelie Carlén
Kursen riktar sig till dig som gått ett förberedande år och som vill fördjupa dina konstnärliga uttryckssätt och möjliggöra en framtid inom konst, design och konsthantverk.
Kursens syfte är att ge dig fördjupade praktiska som teoretiska kunskaper genom lärarhandledning för att lägga grund till ett självständigt skapande. Vi är två verksamma konstnärer som är kursansvariga och som kontinuerligt följer dig och din personliga utveckling. Utbildningen är lämplig som förberedelse för konstnärliga högskolestudier och att ge en bra grund för egen konstnärlig verksamhet.
Vi arbetar med gemensamt och deltagarbaserat inflytande både på kursen och hela skolan. Alla på Konstskolan II får egen ateljé och erbjuds intro kurser till de olika verkstäderna på skolan. Verkstäderna och ateljéerna är tillgängliga dygnet runt. Vi lägger stor vikt på utveckling av ditt visuella arbete. Genom kontinuerlig handledning ser vi till att du utvecklar din kritiska blick genom grupp-och ateljésamtal. Här får du forma ditt visuella språk som förankras i processinriktat arbete.
Vi arbetar i egna ateljéer och ger introduktioner till skolans verkstäder såsom trä, metall, keramik, gips, grafik och screentryck liksom analogt foto och ljudstudio. Inbjudna gästlärare bidrar till en varierad och lekfull process där djupdykningar i deras specialområde ger gränsöverskridande materialkunskap. Vi arbetar aktivt med Konstskolans projektrum där utställningar, performance och workshops äger rum. Under årets gång utför Konstskolan II utställningar på både höst och vår där årets slututställningen sker i samarbete med Kalmar Konstmuseum.
I kursen görs en studieresa till en spännande stad i Europa med syfte att möta och studera samtida konst. Resekostnaden beräknas till ca 3000 kronor.
Kursen startar 21 augusti 2024 och slutar 24 maj 2025.
Ansökan ska innehålla:
Du ansöker digitalt och skickar med en dokumentation av dina egna arbeten. Ansökan och arbetsprover ska vara hos oss senast 21 maj.
Vad vi vill se: Dokumentation av egna arbeten i valfri teknik. Skisser och övningsarbeten eller mer genomarbetade verk. Du kan söka med teckning, måleri, skulptur, installation, performance, dans, text, foto eller något helt annat annat spännande som intresserar dig. Det är bättre att skicka in arbeten du själv är nöjd med än att visa upp flera olika tekniker.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster): https://olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/konstskolan-ii/
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Målet är:
- Att skapa ett personligt uttryck och förmåga att arbeta självständigt
- Att utveckla ditt konstnärliga språk genom processer
- Att skapa förutsättningar för högre studier inom konst, design och konsthantverk eller utveckla kunskaper för egen verksamhet
- Att erhålla kunskap om konstens betydelse i det samtida kulturlivet och samhället i övrigt både nationellt och internationellt
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/konstskolan-ii
Fler kurser inom: Målning / Teckning Akvarell Teckning Konsthistoria Olja / Akryl
Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet
Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Ölands folkhögskola är en öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.
Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden
Telefon:
010 – 357 55 00
E-post:
info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress:
http://www.olandsfolkhogskola.se/