Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.
Färg, form och inredning vänder sig till dig som är intresserad av inredning och vill påverka din egen eller andras miljö på ett kreativt sätt.
Kursens upplägg bygger på att den konstnärliga träningen och hur den färdigheten genererar nya insikter i hur miljöer och hem kan förbättras och få en personlig prägel – där färg och form går hand i hand.
Under året kommer du få lära dig att konstruera modeller, gestalta rum, ritningslära, färglära, konst- och stilhistoria, inredning, ljusdesign samt att själv skapa med keramik, teckning, trä/metall, digital bild, textil och textiltryck.
Vi kommer även att genomföra en rad studiebesök på arbetsplatser inom ämnesområdet – allt för att du skall få en så god arbetslivsorientering som möjligt. Avslutningsvis genomför du ett eget fördjupningsarbete som avslutas med ett specialarbete.
Obligatoriska moment:
- Modellkonstruktion
- Rumsgestaltning
- Ritningslära
- Keramik
- Teckning
- Trä/metall
- Digitalbild
- Färglära
- Textil
- Textiltryck
- Konst- och stilhistoria
- Inredning och ljusdesign
Folkbildning
Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.
Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.
På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.