Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.
Musikproduktion-Ljudteknik är en utbildning för dig som vill lära mer om musikproduktion, låtskrivande och ljudteknik. Utbildningen sker i vår förstklassiga studiomiljö, där finns studios, demorum, produktionsrum tillgängliga för dig sju dagar i veckan mellan kl. 08:00-01:00.
Kursinnehåll:
-
Musikproduktion
-
Inspelningsteknik
-
Mixning
-
Mastering
-
Musikteori och arrangering
-
Musikstudions utrustning och funktioner
-
Akustik
-
Musikstilar och musikhistoria
-
Branschkunskap
-
Projektbaserade uppdrag
-
Individuell handledning
-
Gästföreläsare
Gemensamt för linjerna inom Media-Form
(Webbdesign, Musik- och ljuddesign samt Konstlinjen):
Genom samarbete i spännande projekt genomför deltagare från de olika media-form-utbildningarna i samverkan helhetsupplevelser där musik, foto, film, marknadsförings- och kommunikationsmaterial ingår. Projekten kan också leda fram till event, utställningar och andra arrangemang.
Att studera på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, att vara delaktig, se möjligheter, rättigheter och skyldigheter, därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar mm.
Kostnader
Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1650 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet i undervisningslokaler, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 250 kr, vilken avräknas på första fakturan.
Väljer du att bo på skolans internat ingår frukost och lunch må-fr till en kostnad av 960/1075 kr/vecka. Kostnaden delas upp på 4 ggr/termin.
Du som inte bor på internatet kan köpa lunch i skolans restaurang. En lunch kostar 65 kr, 10 luncher 600 kr.
Information om finansiering får du genom Centrala Studiestödsnämnden. Du kan också kontakta: Annelie Svensson, tel 0586-646 04.
För teknisk utrustning som du disponerar under kurstiden och viss kurslitteratur tar skolan ut en avgift på 2 500 kr/termin.