Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
I huvudsak distans men med fem helgträffar på plats, halvfart
Vi arbetar med kreativt skrivande utifrån olika teman, berättarperspektiv och tempus. Skönlitterär prosa står i fokus men vi provar också på lyrik och mer dokumentärt skrivande. Har du en historia att berätta men behöver processa den tillsammans med andra för att hitta den röda tråden och det rätta sättet berätta den så att andra vill ta del av den är detta kursen för dig.
Diskussioner och skrivuppgifter utgår från följande teman under våra fem träffar:
• 24-25 augusti 2024. Barndom. Upptakt, lära känna, upplägg för våra kontakter online.
• 5-6 oktober 2024. Ungdom. Textsamtal, tempus, berättarperspektiv och dialog.
• 7-8 december 2024. Vuxenliv/arbetsliv. Textsamtal, karaktärer och dramaturgi. Författarbesök.
• 1-2 mars 2025. Nutid/framtid. Textsamtal, lyrik, livet här och nu.
• 3-4 maj 2025. Workshop, samtal om utgivning och framtida skrivande. Författarbesök.
Vi träffas alltså på plats på Marieborgs folkhögskola i Norrköping vid fem tillfällen, alltid lördag förmiddag till söndag eftermiddag. Räkna med övernattning i Norrköping lördag-söndag. Mellan träffarna får deltagarna olika inspirerande skrivuppgifter och ger och får respons från kurskamrater och lärare i vårt digitala klassrum. Responsen är oftast skriftlig men vid fyra tillfällen under året kopplar vi upp oss online ett par timmar för att ge varandra muntlig respons (7/9, 19/10, 21/12, 1/2). Tillgång till dator och grundläggande datorvana krävs.
Ekonomi
Undervisningen är kostnadsfri men skolan tar ut en serviceavgift på 600 kronor per termin för kursen. Kostnad för kost och logi tillkommer.
Ansökan
Skrivprov på max två sidor i valfri genre, datorskrivet, bifogas ansökan.
Information av hur du skickar in ditt skrivprov får du per e-post när du gjort din ansökan
Sista ansökningsdag
6:e maj 2024