Valla Game Education

Ansökan stängd
Skola:
Valla folkhögskola
Plats:
Linköping - Östergötlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Gymnasiebehörighet till yrkeshögskola och engelska 6 eller reell kompetens relevant för utbildningen. Arbetsprov och intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2025 - 11 jun 2027

Kostnader: Lunch och förmiddagskaffe 445kr/vecka. Den allmänna serviceavgiften på 600 kr per termin inkluderar bland annat tillgång till personlig, stationär dator & tillbehör i skolan, olycksfallsförsäkring och kopieringskostnader. Priserna kan komma att justeras.

Kontakt: Lucas Westerlund

Telefon: 0760-21 40 42

E-post:
lucas.westerlund@valla.nu

Valla Game Education är en bred spelutbildning som täcker allt du behöver för att skapa spel och digitala upplevelser. Utbildningen varvar praktiska kurser med spelprojekt och praktik på spelstudior

 

Valla Game Education finns på Valla folkhögskola i Linköping, mitt i en grönskande park mellan Valla friluftsområde och Linköpings universitet. Vi har ett eget klassrum med varsin dator. Vi samarbetar nära East Sweden Game, ett community och arbetsplats för spelutvecklare i Linköping. Där kan du få rådgivning och nätverk, till exempel om du vill starta en egen spelstudio.

Öppet hus för Valla Game Education kommer under våren. valla.nu/valla-game-education

Ansökan
Ansökan sker med ett personligt brev där du bör besvara:

1. Varför du vill utbilda dig till spelutvecklare
2. Tidigare erfarenhet av spelutveckling
3. Ditt mål med utbildningen - vad gör du om 5 år?
4. Vad du är mest intresserad av att fördjupa dig i av följande
    - Programmering
    - Grafik
    - Musik och ljudeffekter
    - Storytelling
    - Design     
    - Något annat?

Ditt personliga brev ska du lägga till i din ansökan.

Portfolio
I pdf- eller worddokument lägger du in länkar till portfolio, exempel på projekt eller material som visar på din talang och erfarenhet. Helst en video eller en portfolio på tex Art Station eller liknande. Tjänster som Google Drive och Dropbox fungerar också. Vi kan inte garantera att vi har möjlighet att installera och köra program, så skicka hellre en screencast som vi kan titta på. Dokumentet med länkar ska du lägga till i din ansökan.

 

Antagning
Sista ansökningsdag är den 18 maj. När ansökningarna är genomgångna görs urval där ett antal kallas till intervju.

Antagning meddelas i juni.
Senaste svarsdag för att tacka ja till erbjuden studieplats publiceras med antagningsbeskedet. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du kunskaper inom design, planering, utveckling och lansering av dataspel. Du kan självständigt programmera spel och appar i spelmotorer som Unity och Unreal Engine samt skapa grafiskt innehåll i både 2D och 3D. Du kan även implementera animationer, visuella effekter, hantera ljudeffekter och producera musik som förhöjer spelupplevelsen.

Förutom kunskap inom spelutveckling får du insikter om hur man lanserar och marknadsför dataspel på en internationell marknad, samt hur man startar och driver en spelstudio med medgrundare och anställda utvecklare.

En viktig del av utbildningen är inspiration och expertkunskap från framgångsrika spelutvecklare som idag arbetar i etablerade spelstudios. Vi kommer också att diskutera vikten av en jämställd och inkluderande spelindustri och vilka faktorer som bidrar till en trygg arbetsmiljö.

Utbildningen varvar teori med mycket praktik och eget arbete. Efter utbildningen kommer du ha en välfylld portfolio med ett antal dataspel och demos som visar på din talang, dina erfarenheter och kunskaper. Portfolion kan användas för att söka jobb på en spelstudio eller andra företag som letar efter spelutvecklingskompetens.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://valla.nu/valla-game-education/

Valla folkhögskola

V som i vidare. Det finns något otroligt spännande i det begreppet. Att tänka vidare, komma vidare, utbilda sig vidare. Att inte jämföra sig med andra utan utgå från där just du befinner dig och ta steget vidare, dit du vill. Det är det vi drivs av.

Läs mer om skolan

Postadress:
Valla folkhögskola
Studievägen 22
583 30 Linköping

Telefon: 013-35 55 80
E-post: exp@valla.nu
Webbadress: https://valla.nu/