Stina menar att hon var hopplös redan på högstadiet, i gymnasiet hoppade hon av. Men 2003 hittade hon äntligen till Mora folkhögskola och resten är historia. Idag arbetar hon själv som lärare på en folkhögskola.
Allmän kurs med extra stöd riktar sig till dig med en NPF-diagnos och oavslutade gymnasiestudier. Du kan söka hit även om du har ofullständiga grundskolebetyg. När du kommer till oss gör vi en individuell studieplan utifrån dina behov. Möjligheterna till anpassning gör kursen till ett bra alternativ till studier på gymnasiet eller komvux. Du är alltid välkommen att göra ett studiebesök inför din ansökan, kontakta oss för att boka en tid.
Hur är det att gå Allmän kurs – med extra stöd?
- Individuella anpassningar: Vi börjar läsåret med ett samtal om dina behov och mål och gör en studieplanering unik för dig.
- Lugn miljö och kortare skoldagar: För att du ska orka hela vägen och inte bli överbelastad.
- Trygghet och struktur: Klassen har ett hemklassrum, ett fåtal lärare och en coach som är med hela dagen.
- God gemenskap: Du blir en del av en mindre grupp där alla känner alla. Du har också möjlighet att delta i skolgemensamma aktiviteter.
Hur är det att studera på Eslövs folkhögskola?
Att läsa på folkhögskola handlar om att lära sig nya saker och om att växa som individ. Hos oss finns det inga skarpa gränser mellan skolan och övriga livet. Här får du utrymme både för din personliga utveckling och för att arbeta mot den behörighet du behöver för vidare studier eller arbete. Vi vet att det sociala sammanhanget är viktigt för deltagares välmående och motivation. Vi erbjuder därför inte studier på distans utan jobbar för att du ska må bra på plats i skolan.
Temabaserade studier som ger behörigheter
Allmän kurs på Eslövs Folkhögskola utgår från en temabaserad studieform. Att studera tematiskt innebär att ämnena du läser kopplas samman. Istället för att läsa varje ämne för sig, vävs de in ett sammanhängande pass över dagen. Ett tema löper normalt över en halv eller en hel termin. Samtidigt läser du in de behörigheter du behöver på grund- och gymnasienivå inom ämnena:
- svenska
- engelska
- matematik
- naturkunskap
- samhällskunskap
- religion
- historia