Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Att skriva är ett hantverk och en process. På den här kursen ägnar vi oss åt processen. Det innebär att vi ägnar oss åt mer åt själva skrivandet än åt vad det möjligen resulterar i. Med andra ord är inte detta kursen som ger dig svar på frågor om hur du skriver en deckare, en bestseller, eller en novell. På den här kursen söker vi i stället svar på frågor som:
”Varför vill jag skriva?”
”Vad vill jag skriva?”
”Hur vill jag skriva?”
”Var vill jag skriva”
”För vem vill jag skriva?”
”Måste jag skriva?”
”Vem är jag som skrivande människa?”
Kursen vänder sig till dig vill göra plats för skrivandet i ditt liv. Kanske har du ett projekt du aldrig kommer i gång med, kanske har du en allmän längtan efter att skriva, kanske har du något du brinner för att berätta men kommer inte i gång. Kanske skriver du redan idag men vill tränga djupare in i skrivandets process.
Under en vecka utforskar vi tillsammans skrivprocessen och vilka förutsättningar vi var och en behöver för att skapa rutiner för skrivandet i våra liv. Vi ser också inåt och hittar den motivation och känsla av angelägenhet som bär skrivandet. Vi tar del av andra skrivande människors skrivprocesser, rutiner, tips och tricks. Vi diskuterar och jämför erfarenheter samtidigt som vi söker inåt, efter vårt eget skrivande. Vi gör skrivövningar men läser inte upp texter för varandra utan håller samtalen till skrivprocessen: Vad gav övningen? Hur kändes det att skriva? Vad kan jag ta med mig från övningen in i mitt eget skrivande? Utrymme ges också för eget, fritt skrivande.
Kursen hålls av Stina Lodén som är skrivpedagog, vägledare i läkande skrivande (Write Your Self), diplomerad coach (ICF) och har gått Lunds universitets Författarskola. Stina håller kurser och handleder i självbiografiskt och kreativt skrivande.