Webbutvecklare - distans

Ansökan öppnar 1 februari
Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
15 april

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2025 - 5 jun 2026

Träffar:
2 frivilliga träffar

Kontakt: Anders Sjunnesson

E-post:
anders.sjunnesson@glimnet.se

Utbilda dig för att arbete inom en spännande och expansiv bransch

 

Det finns ett stort behov av duktiga programmerare inom webbutveckling på marknaden, kanske är du en av dem? 

“I rollen som framtida programmerare bör du tycka om att lösa problem och vara nyfiken inför logiska och tekniska utmaningar.” 

I kursen Webbutvecklare lär du dig att programmera för webben. Ett hanterk där skisser, logik, struktur, kod och design blir användbara webbapplikationer. Tydliga fokus i kursen är att versionshantera kod, att följa olika kodstandarder, programmera med och utan ramverk och att designa tillgängliga användargränssnitt.  

Ett övergripande mål med kursen är att göra dig redo för ett framtida arbete som anställd webbprogrammerare, eller som frilans. 

 

Kursen är en helfarts distansutbildning med schemalagda lektioner dagtid. Vår förhoppning är att vi under studietiden kommer att kunna träffas fysiskt vid ett fåtal tillfällen.  

 

Kursen är indelad i olika moduler. Varje modul inleds med 2-3 veckors föreläsningar, varvat med mindre övningsuppgifter. Till varje modul finns en större inlämningsuppgift – ett case. Ett case beskriver en applikation som du ska utveckla. I beskrivningen finns angivna ramar, grundläggande krav och valbara utmaningar. Case syftar till att du ska visa vad du har lärt dig under en modul. Ett case där du har antagit en eller flera utmaningar, kan bli en del av en framtida portfolio. 

Det finns möjlighet till handledning under modulperioder. I de flesta case arbetar du med en individuell inlämningsuppgift. I några kursmoduler arbetar du i case tillsammans med andra. 

Redovisning av case sker ca en arbetsvecka innan en modul avslutas. Case är obligatoriska och bedöms som Godkänt, eller Komplettering krävs. I arbetsveckan efter redovisning finns möjlighet att förbereda sig för nästa modul, att på egen hand förbättra funktionalitet i en applikation, eller eventuellt komplettera för att nå Godkänt kursmoment. 

Under de två åren som kursen pågår finns sammanlagt 11-12 case, ca 3 per termin. En ny modul baseras på kunskaper du inhämtat från tidigare moduler. Det innebär att du som kursdeltagare behöver vara i fas med studier för att tillgodogöra dig kursinnehållet. Kursdeltagare som behöver komplettera mer än en modul har erfarenhetsmässigt svårt att fullfölja kursens hela studieplan. 

Kursen räknas som eftergymnasial hos CSN. Det innebär att du ska ha en gymnasieexamen eller motsvarande för att bli antagen till kursen. Kursen är kostnadsfri, litteratur och kursdokumentation finns tillgängligt digitalt och kostnadsfritt. Du behöver ha tillgång till dator (med kamera, mikrofon och gärna extra skärm).  Programvaror som används under kursen är huvudsakligen kostnadsfria. För vissa tjänster som används under kursen kan en prenumeration eller licens, ge en större funktionalitet (en kostnad som du själv väljer att stå för).  

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Webbutvecklare är en kurs för dig som vill arbeta som programmerare eller utvecklare. Kursen har fokus på språken HTML, CSS, JavaScript, SQL och PHP. Du kommer att få lära dig utveckla egna applikationer samt att använda ramverk och plattformar som webbplatser kan baseras på. Se mer information om kursen på skolans webbplats. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/webbutvecklare/

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/