Bibelskola Nära - Nya Testamentet
Tisdagar kl 18.30-21.00
Fredagar kl 9.00-12.00
Kursen vill ge dig redskap att själv läsa och förstå Bibelns texter och söka svar på trons frågor. Kursen ger en översikt av Nya testamentets evangelium och brev, innehåll och teologi. Utgångspunkten är texter med fokus på Jesus liv, lärjungaskap, samt Paulus liv och brev. Vi studerar Guds rike och vem den helige Anden är och hur Guds mission sker genom kyrkans uppdrag och framväxt.
Kursen vill också visa på hur Gamla- och Nya testamentets böcker och budskap hör ihop. Kursen relatera till nutida frågor som berör identitet, sociala frågor, kvinnor och ledarskap, bilden av Gud, människosyn, lärjungaskap, mission, församlingsliv och andliga erfarenheter.
Bibelskola Nära är en del av Hyllie Park Folkhögskola i Malmö och vi vänder oss till dig som inte har möjlighet att flytta från din hemort men längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din tro mitt i livet och vardagen.
Våra studier sker helt digitalt. Två gånger i veckan möts vi för gemensamma webbmöten. Under dessa ges utrymme för reflektion, samtal och gruppuppgifter. Utöver detta tar du på egen hand del av föredrag och litteratur. På detta sätt får vi god tid och utrymme för viktiga gemensamma processer och möjligheten att arbetamed uppgifter tillsammans vid våra webbmöten.
Att läsa på Bibelskola Nära är ett bra alternativ om du vill fortbilda dig parallellt med att du arbetar.
Bibelskola Nära vill föra tankarna till att komma nära Jesus, varandra och låta Bibelns texter och berättelser krypa oss nära in på livet. Det som berör och kommer oss själva nära blir ju också något vi gärna talar om och delar med de människor som står oss nära.
Kursen ges på kvartsfart, det vill säga 25%. Detta motsvarar ca 10 timmars studier per vecka. Goda kunskaper i svenska är att rekommendera då litteraturen läses på egen hand och innehåller både artiklar, akademiska- och populärvetenskapliga texter.
Datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via en nätbaserad lärplattform och via webbmöten som du kommer att ha kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. För att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en dator eller surfplatta med webbkamera och en bra mikrofon (ett fungerande headset fungerar bra) samt god uppkoppling.
I våra folkhögskolekurser finns en fastställd ambitionsnivå för vilken studieinsats deltagaren skall göra. Hög närvaro förväntas vid våra gemensamma webbmöten. För att kunna tillhandahålla ett diplom och studieintyg vid kursens slut krävs 80% närvaro och genomförda kursmoment.