Socialpedagog 2-årig yrkesutbildning

Ansökan stängd
Skola:
Önnestads folkhögskola
Plats:
Önnestad - Skåne län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Slutbetyg/examensbevis från gymnasium eller motsvarande, behörighet till yrkeshögskola, arbetslivserfarenhet / livserfarenhet är meriterande. Till ansökan ska bifogas CV och personligt brev. (Går ej att komplettera efter den 15:e april)

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 28 maj 2025

Kontakt: Önnestads Folkhögskola

E-post:
info@onnestadsfolkhogskola.se

Socialpedagogutbildningen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom aktuella behandlingsmodeller. 

2-årig eftergymnasial yrkesutbildning
Att arbeta som socialpedagog är ett kvalificerat socialpedagogiskt arbete med barn, ungdomar eller vuxna som lever i social problematik, inte sällan i kombination med drogmissbruk och/eller kriminalitet. Du som vill arbeta som socialpedagog kommer att möta krav och förväntningar från många olika håll. På privata HVB med få medarbetare till större statliga- eller inom kommunal verksamheter och skolor blir dina insatser mycket skiftande och ofta med praktiskt innehåll.

Många arbetsplatser lägger stor vikt vid samtalsbehandling och olika program för färdighetsträning, andra lägger därutöver till praktiskt arbete och familjeliknande boende där du kanske arbetar flera dygn i sträck. Oftast arbetar du i grupp och delar ansvaret med flera arbetskamrater. Ibland måste du själv vara ledare, kunna ta initiativ och fatta beslut. När du jobbar med socialt förändringsarbete är du förebild, pedagog och behandlare men kanske framförallt medmänniska.

I utbildningen, som funnits sedan 1985, poängteras täta och återkommande kontakter med branschen. Vi har ett stort nätverk med aktörer på arbetsmarknaden. Vi lägger i vår utbildning särskilt stor vikt vid detta och genom långa arbetsplatsförlagda perioder får du täta och återkommande kontakter med yrkesområdet. För att göra en bra arbetsinsats behöver du också ha en trygg och stabil personlighet, god empatisk förmåga och goda kunskaper i ämnesområdet. Utbildningens teoretiska och praktiska innehåll innehåller många sådana moment. Därmed anser vi att vi ger dig goda möjligheter att aktivt utveckla en professionell hållning som socialpedagog.

Ansökan och antagning
Om du uppfyller behörighetskraven kallas du till någon av intervjudagarna i vecka 18 eller 19 (30/4, 2/5, 6/5, 8/5). Besked om antagning får du i vecka 25.
Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar själv kurslitteratur och annat studiematerial, liksom kostnader för studiebesök och studieresor. 

Sista ansökningsdag är 15 april. (Går ej att komplettera efter den 15:e april)

Behörighetskrav
Behörighet för studier vid Yrkeshögskola – eller motsvarande
Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2
Har du deltagit i egen missbruksbehandling, ska du ha varit drogfri minst 3 år
Av bifogat CV ska din arbetslivserfarenhet framgå
Till din ansökan skall bifogas ett personligt brev
Till genomförande av LIA-perioderna kommer verksamheten kräva utdrag ur polisregistret

Gå in på vår hemsida, fliken långa kurser, Socialpedagog 2-årig yrkesutbildning och få mer information om utbildningens kursplan.

Länk till kursen på skolans webbplats

https://onnestadsfolkhogskola.se/utbildningar-folkhogskola/eftergymnasiala-utbildningar/socialpedagog-utbildning/

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln

Önnestads folkhögskola

"Den bästa tiden i mitt liv"

Här blir du sedd och respekterad för den du är. Våra värdeord är gemenskap, kunskap och utveckling. Oavsett vem du är så är du en del av gemenskapen, du får kunskap för livet och utvecklas som person och medmänniska.

Välkommen till Önnestads folkhögskola!

Läs mer om skolan

Postadress:
Önnestads folkhögskola
Byagatan 30
291 73 Önnestad

Telefon: 044-785 01 00
E-post: info@onnestadsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.onnestadsfolkhogskola.se/