Spinneriet: Urban musik (projektår)

Ansökan stängd
Skola:
Glokala folkhögskolan
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se ”antagningsvillkor”

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2025 - 5 jun 2026

Kostnader: Kostnadsfritt

Kontakt: Emilia Carapic, Toriseju ”Toju” Jemide, Ayla Adams

E-post:
urbanmusik@glokala.se

Vidareutveckla ditt artisteri inom urban musik — för dig som vill etableras som artist/producent.

Spinneriet: Urban musik Projektår är en kurs på heltid för dig som vill genomföra ett ettårigt projektarbete som rör urban musik. Du ska ha tidigare studiovana och vana av att arbeta med din musik med stor självständighet och eget driv och känna dig redo att göra ett större projekt; det kan vara en EP, ett album eller något annat musikaliskt projekt som du drömmer om att göra. Det är viktigt att ditt projekt har ett tydligt slutmål så att du själv, och kurshandledarna, vet vad du ska ha uppnått i slutet av läsåret. Du är målmedveten, strukturerad och besitter de musikaliska och tekniska verktyg som krävs för att slutföra större musikprojekt. Kursen ger dig tillgång till Spinneriets studios, handledning av kurshandledare och möjligheten att ta steget ut i musikbranschen.

Ditt självständiga arbete på Urban musik Projektår utgår ifrån den projektplan du ansökt till kursen med. Projektåret innebär helt eget upplägg av arbete med delmål, processmål och slutmål. En gång i månaden träffas projektårets deltagare för redovisning och feedback. Dessa två träffar kräver obligatorisk närvaro för att bli godkänd i kursen. Du har också möjlighet att boka lärare för enskilda handledningsmöten. 

Det sker alltså inte någon traditionell undervisning i skolans lokaler utifrån ett schema eller ämne, utan du får handledning utifrån din projektplan. Det är också viktigt att du, inför varje redovisning, är förberedd att redogöra utförligt om din process, utveckling och projekt. Kursen är på plats och du måste infinna dig på plats i skolan vid handledningstillfällen och redovisningar.

Antagningsvillkor

  • Ha skickat in en projektbeskrivning
  • Ha skickat in fyra arbetsprover med musik du skapat under de senaste tre åren
  • Ha skickat in ett personligt brev
  • Ha genomfört antagningsintervju
  • Ha grundläggande teknisk, praktisk och teoretisk kunskap, förståelse och verktyg för att på egen hand kunna planera och driva ett kreativt projekt
  • Ha förståelse för att det ställs mycket höga krav på god kommunikation med handledare samt närvaro vid redovisningar och uppdateringar

Antagningsprocess

Du ansöker via SchoolSoft där du först skapar en användare och sedan fyller i ansökningsblanketten. Utöver ansökan vill vi att du skickar in en utförligt skriven projektbeskrivning (enligt mall nedan) som beskriver ditt ettårsprojekt. Om du ej gått Urban musik år 1 så ska du skicka in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv. Din projektbeskrivning och personligt brev bifogas i ”bilagor” på SchoolSofts ansökningsformulär på webben. Dina arbetsprover bifogas också i ansökningsformuläret som en länk, exempelvis Soundcloud, Dropbox eller Google Drive. Tänk på att inte använda överföringstjänster där nedladdningstiden är begränsad. Om du använder Google Drive behöver du lämna åtkomst öppen till alla med länken.

Efter sista ansökningsdag (31 mars) får du besked om du har gått vidare till intervju. Intervjuer hålls vecka 20 (13-17 maj) på plats i skolan.

Gå till projektmall

Fler kurser inom: Musik

Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär

Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.

Läs hela artikeln

Glokala folkhögskolan

Mitt i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme och gemenskap. Här får du allt du behöver för att kunna ta nästa steg i livet. Glokala Folkhögskolans blandade kursutbud kännetecknas av folkbildning, kreativitet och samhällsengagemang. Vi tänker globalt och agerar lokalt. Välkommen till Glokala!

Läs mer om skolan

Postadress:
Glokala folkhögskolan
Lantmannagatan 34
214 48 Malmö

Telefon: 040-88 225 (mån–fre 10–12)
E-post: info@glokala.se
Webbadress: https://glokala.se/