Fördjupningsåret är individuellt anpassat och börjar med ett samtal där vi reder ut vad du har för förväntningar och mål. Utifrån det lägger vi sedan upp planeringen för hur just ditt år ska se ut.
Vi jobbar löpande med analyser av pågående projekt. Undervisningen bygger på samtal, diskussioner, återkoppling, konstruktiv kritik och uppmuntran av dina lärare som alla är verksamma konstnärer.
För att dina idéer ska få ett stort spelrum kommer vi jobba med ditt arbete ur ett processperspektiv. Experiment och uppmärksamhet inför slumpen ser vi som goda redskap för att utvecklas.
Du kommer att få kunskap om den kreativa sektorn och insikt i olika organisationer inom de kreativa yrkena. Vi går igenom hur man realiserar sina idéer och hur man finansierar sin verksamhet i en kommersiell kontext.
Du får även möta gästlärare, delta på föreläsningar, göra gemensamma studiebesök på konsthallar och museer. Utöver de schemalagda timmarna har ateljén och verkstäderna generösa öppettider för eget arbete. Du har också möjlighet att delta i konsthistoria där frågeställningar kring samtidskonst med koppling till tidigare konstriktningar presenteras och diskuteras.
Vi erbjuder dig möjlighet att delta på
- Modellstudier/kroki i teckning, målning och skulptur
- Grafik, hög- och djuptryck samt screentryck
- Temaarbeten i grupp eller individuellt
- Skulptur i klassiska eller alternativa material
- Offentlig konst / utsmyckningar/gatukonst i olika former
- Hur du på ett professionellt sätt presenterar dina arbeten och projekt skriftligt och muntligt
- Presentation- och hängningsteknik
Lokaler
Konst 1 och Konst 2 har ljusa, rymliga ateljéer där alla deltagare får sin egen fasta plats. Här finns grafik-, måleri- och skulptursal och möjlighet att arbeta med digital bild i Mac-miljö samt tillgång till 3D scanner och printer. Du får tillgång till vår träverkstad och det finns utrustning för att arbeta med screentryck. Det finns även ett konstbibliotek och två gallerier på skolan.
Intyg
Efter avslutad kurs får varje deltagare ett personligt intyg.
Kostnader
En avgift på 3 000 kr per termin tas ut (6000 kr/läsår) och täcker kostnader för förbrukningsmaterial för obligatoriska uppgifter på kursen.
(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)