Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.
Du har möjlighet att läsa nedanstående ämnen:
- Svenska 2, 3 eller svenska som andraspråk 2, 3
- Engelska 5 eller 6
- Samhällskunskap 1a1 eller 1b
- Naturkunskap 1a2 eller 2
- Religion 1
- Historia 1a1 eller 1b
- Matematik 1a/b, 2 a/b eller 3b
I denna kurs får du dyka ner i studier om oss som människor och vår plats här på jorden. När du är klar har du grundläggande gymnasiebehörighet och kan gå vidare till studier på högskola/universitet eller yrkeshögskola.
En del av folkhögskoletanken är att vi lär oss av varandra och tillsammans skapar vår kunskap. Därför jobbar vi ofta ihop med grupparbeten och diskussioner. Vi jobbar även tematiskt och ämnesövergripande vad gäller ett flertal ämnen i något vi helt enkelt kallar Tema. Du får då möjlighet att öka din kunskap och förståelse för omvärlden.
I kursen använder vi Chromebook och Google for Education som ett naturligt hjälpmedel i undervisningen. Studierna är dels förlagda i skolan ca 20 timmar och dels som egen studietid (hemarbete) ca 20 timmar.
Studierna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel via CSN. Kostnader för studiematerial och det som sker i samband med kursen bekostas av deltagaren, 2600 kr/läsår.
Lägg märke till att på Långholmens folkhögskola söker du till Allmän kurs på gymnasienivå. Blir du antagen placerar skolan dig i den kurs som passar dina förkunskaper och önskemål.
Vi gör löpande antagning så ansök gärna så fort som möjligt.