Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.
Du kommer att få lära dig träningsplaneringens grunder, principer och begreppsförklaringar. Efter kursen kommer du att kunna hantera kartläggning och målskrivningsprocesser samt analysera idrottens specifika krav och kapacitet.
Under kursen kommer du att få förståelse för och lära dig hantera planering av träningslärans olika fysiska grundegenskaper, uthållighet, styrka, snabbhet, rörlighet och koordination.
Du kommer också att få förståelse och lära dig hantera planering utifrån den fysiska principen om belastning, volym, intensitet och återhämtning.
Kursen kommer också att gå igenom hur du planerar för längre och kortare perioder, micro, makro och meso planering. Hur du planerar för formtoppning och mästerskap, hantering av långa turneringar/tävlingar. Vi går också igenom träningsplanering ur ett psykologiskt och socialt perspektiv. Att implementera koststrategier vid planering av träning. Träningsplanering ur ett prestations och skadepreventivt perspektiv och att förstå och omsätta testresultat i en planeringsprocess.
Kursen bedrivs främst på distans men med en träff på Bosön, den 10 mars. Undervisningen på distans spelas in och deltagaren kan ta del av undervisningen när det passar om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Vi använder oss av Microsoft Teams.