Träningsplanering - distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 27 jan 2025 - 14 mar 2025

Träffar:
1 obligatorisk träff
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

I den här kursen får du möjlighet att lära dig träningsplaneringens grunder, principer och begreppsförklaringar.

Du kommer att få lära dig träningsplaneringens grunder, principer och begreppsförklaringar. Efter kursen kommer du att kunna hantera kartläggning och målskrivningsprocesser samt analysera idrottens specifika krav och kapacitet. 

Under kursen kommer du att få förståelse för och lära dig hantera planering av träningslärans olika fysiska grundegenskaper, uthållighet, styrka, snabbhet, rörlighet och koordination. 

Du kommer också att få förståelse och lära dig hantera planering utifrån den fysiska principen om belastning, volym, intensitet och återhämtning. 

Kursen kommer också att gå igenom hur du planerar för längre och kortare perioder, micro, makro och meso planering. Hur du planerar för formtoppning och mästerskap, hantering av långa turneringar/tävlingar. Vi går också igenom träningsplanering ur ett psykologiskt och socialt perspektiv. Att implementera koststrategier vid planering av träning. Träningsplanering ur ett prestations och skadepreventivt perspektiv och att förstå och omsätta testresultat i en planeringsprocess. 

Kursen bedrivs främst på distans men med en träff på Bosön, den 10 mars. Undervisningen på distans spelas in och deltagaren kan ta del av undervisningen när det passar om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra.

Den första digitala träffen, introduktion ca 1 timme, den första kursdagen är obligatorisk för att bekräfta din plats på kursen.

Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Vi använder oss av Microsoft Teams.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs


Efter kursen kommer du att kunna hantera kartläggning och målskrivningsprocesser samt analysera idrottens specifika krav och kapacitet. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/presentationsteknik-och-kommunikation/

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/