Skola:
Kristinehamns folkhögskola
Plats:
Kristinehamn - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3 år gymnasie eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Studiebesök, aktivitetsveckor, viss kurslitteratur och förtäring vid gemensamma samlingar medför kostnad på 4200 kr för ett läsår. Kostnader för övrig litteratur och studieresor tillkommer. Kostnader för material tillkommer

Kontakt: Julia Olsson Grunnan

Telefon: 0706-039270

E-post:
julia.olssongrunnan@regionvarmland.se

Vill du utforska världsskapande, berättande och analog spelkultur på ett djupare plan? Välkommen till en plats där nördkultur möter fantasi.

Här kan du träffa likasinnade och låta din kreativitet komma till uttryck med fokus på rollspel, lajv, berättande och att skapa fantastiska fiktiva världar.
Oavsett om du drömmer om att skapa din egen kampanjvärld, vill träffa nya vänner inom nördkulturen, lära dig att skriva berättelser eller utforska något nytt och spännande, kan detta vara kursen för dig.

Kursens innehåll

 

  • Spelkultur (ca 2 dagar i veckan)

  • Världsskapande/Worldbuilding (ca 2 dagar i veckan)

  • Skrivande (ca 1 dag i veckan)

  • Visuellt världsskapande (ca 80 min i veckan)

  • Individuell fördjupning och projekt (ca 4 veckor under vårterminen)

 

Kursen hålls på svenska med samtliga inlämningar på svenska. Engelskspråkigt kursmaterial kan förekomma. Referenslista skickas ut inför kursstart.

Den fullständiga kursplanen kan du hitta på vår hemsida! 

Mål med kursen

  • Skapa strukturer för att bygga en grund till en fiktiv värld och för att utveckla berättande inom olika uttryck, till exempel skönlitterärt skrivande och spelkultur.
  • Lära sig grundläggande tekniker för att gestalta en fiktiv värld, skapa fiktiva berättelser och utforska olika aspekter av spel och spelande.
  • Planera och genomföra individuella och gruppbaserade aktiviteter och projekt inom och utom gruppen.
  • Delta aktivt i utbyte av idéer och erfarenheter, genomföra analyser samt delta i diskussioner för att berika den kreativa processen.

Antagningsvillkor
Du behöver ha YH-behörighet, vilket motsvarar en 3-årig gymnasieutbildning mot minst yrkeshögskola eller motsvarande. Saknar du detta kan du komplettera med annan erfarenhet eller arbetsprov. Har du YH-behörighet är det alltså inte ett krav att bifoga ett arbetsprov om du inte tror att detta förbättrar din ansökan.

I din ansökan ska du även bifoga ett personligt brev. Tänk på att det du redogör för i brevet ska vara relevant för kursen du söker.

I ditt brev eller din video ska det framgå:

  • Vem är du, och vad har du gjort tidigare?
  • Varför vill du gå kursen Skapa Världar?
  • Vilka är ditt intresse för, och dina tidigare erfarenheter av spelkultur (exempelvis lajv och rollspel), världsskapande och skrivande?
  • Vad har du för erfarenhet av våra studieformer, såsom föreläsningar, diskussioner, att läsa/lyssna på kurs- och skönlitteratur, att delta på workshops och studieresor?

Vi lägger särskild stor vikt vid intresse för kursens innehåll.

Sena anmälningar behandlas löpande i mån av plats

Fler kurser inom: Skriva Spel Litteraturhistoria

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kristinehamns folkhögskola

Kristinehamns folkhögskola har ett stort utbud av utbildningar inom flera olika områden. Här kan du läsa in din behörighet för gymnasium eller högskola/universitet eller studera på någon av våra profilutbildningar.

 

Spelkultur är profilen för Kristinehamns folkhögskola. Vi har allmän såväl som yrkesinriktad utbildning. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kristinehamns folkhögskola
Strömsbergsgatan 15a
681 32 Kristinehamn

Telefon: 010-833 12 50
E-post: kristinehamn@regionvarmland.se