Mål med utbildningen
- Uppnå grundläggande behörighet för vidare studier
- Lära dig verktyg för att planera och genomföra dina studier, både individuellt och i grupp.
- Utveckla din kreativitet inom spelvärlden.
- Bygga gemenskap och lära känna andra genom spelandet.
Kursinnehåll
Kursen är på heltid med minst 20 timmars undervisning per vecka. Fyra av dessa timmar, de så kallade profiltimmarna, fokuserar på olika aspekter av spel. Du kommer att arbeta med en mängd uppgifter kopplade till spel, inklusive kreativa projekt. Vi avsätter också tid för att spela tillsammans och skapa starka relationer inom klassen. Vi ägnar också en del tid till friskvård där vi utgår från era intressen och gör det lekfullt. Både digitala och analoga spel berörs, och du har möjlighet att specialisera dig inom ett visst spelformat.
Under resterande tid studerar du de gymnasieämnen du behöver för att uppnå dina behörigheter. Vid kursstart väljer du vilka ämnen du ska läsa, baserat på vad du behöver för att bli klar.
Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp och har tillgång till speldatorer och bildsal även utanför lektionstid. Ett av årets höjdpunkter är ett stort LAN-evenemang för hela skolan.
Som deltagare har du stora möjligheter att påverka profiltidens innehåll och föreslå aktiviteter och teman som intresserar dig.
Inträdeskrav
Du ska ha godkänt i Svenska 1 (eller motsvarande), och ha gått ett eller flera år på gymnasiet, och ha några kurser godkända.
KURSINTYG, BEHÖRIGHETER OCH STUDIEOMDÖME
När du går på folkhögskola får du inga betyg i enskilda ämnen. Däremot utfärdas alltid kursintyg till elever som genomfört en folkhögskolekurs. Du som gått en allmän kurs och läst in behörigheter kan få ett behörighetsintyg med studieomdöme. Ett studieomdöme är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Studieomdömet används som urvalsgrund när du söker till högskola/universitet. När du söker till högskola/universitet görs det via en särskild urvalsgrupp, ”folkhögskolekvoten”.