Den gröna omställningen - halvdistans

Ansökan stängd
Skola:
Hjo folkhögskola
Plats:
Hjo - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen är till för alla som är intresserade av klimat, miljö, natur, omställning och hållbarhetsfrågor

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kontakt: Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16

E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se

Vår tids största frågor är klimat, miljö och vårt förhållande till naturen. 

”Den gröna omställningen” är en kurs där vi närmar oss vår tids frågor om klimat, miljö, den gröna omställningen och hållbarhet på ett praktiskt sätt genom att vara ute och göra olika intressanta studiebesök.

Vi får tillsammans lära oss mer om hur vi människor kan leva våra liv i enlighet med naturen premisser och jordens förutsättningar, med respekt och kunskap om ekologi med speciellt fokus på naturens förnybara resurser. Att forma våra liv och samhällen i enlighet med naturens ekosystem är en avgörande fråga för ett hållbart samhälle vilket kräver kunskap, uppfinningsrikedom och en mängd olika innovationer för att bättre ta tillvara, bruka och återvinna de förnybara naturresurser som finns.

Vi kommer under kursens gång se på skogen och skogsbruket, jordbruk och matproduktion, återvinning, resurseffektivisering, hållbart fiske, våra hav och sjöar, biologisk mångfald, vattenbruk, fiskodling, hållbar turism mm.

Vi kommer även ta oss an energifrågan, olika förnybara energikällor, grön omställning av produktionsmetoder och hur vi genom modern teknik kan tillvarata naturens resurser och kombinera tex. jordbruk med solenergiproduktion eller producera protein till foder och mat genom insekter som föds upp av matsvinn och många andra idéer och lösningar.

Kursupplägg:
1-årig kurs, 25% distanskurs, med drygt en fysisk träff per månad (ofta i utemiljö med olika studiebesök). Resterande tid ges teoretiska lektioner och material via det digitala klassrummet. En längre resa planeras under kursens vårtermin.

Ansökningskrav: 20 år, för dig som är intresserad av klimat, miljö, omställning och hållbarhetsfrågor

För mer information:
Hjo folkhögskolas hemsida: www.folkhogskolan.com

Kontakt:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://folkhogskolan.com/svensk-natur-djur-och-marint-liv

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/