Allmän kurs - heldistans 1-3 år.

Ansökan öppnar 24 februari
Skola:
Hjo folkhögskola
Plats:
Hjo - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
11 augusti 2025

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Studier på heldistans. Klar på grundskolenivå.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2025 - 29 maj 2026

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Du förväntas köpa kurslitteratur, ha tillgång till dator, kamera, mikrofon och internet.

Kontakt: Henrik Falck

Telefon: 0503-32304

E-post:
henrik.falck@hjofolkhogskola.se

På Allmän kurs distans läser du på gymnasienivå. Du sitter hemma eller där det passar dig bäst. För många är målet grundläggande behörighet, för att kunna ta sig till vidare studier. Distansstudier passar dig som föredrar att studera oberoende av fysisk plats och vill möta andra människor digitalt.

Studietakt
Heltidsstudier innebär 20 lektionstimmar per vecka. Räkna dessutom med att lägga ytterligare lika många timmar till arbeten, uppgifter och läxor. Ibland behöver du anpassa dina studier till lägre studietakt. Det går att sänka studietakten till 75% (15 tim/vecka) eller 50% (10 tim/vecka). 
 
Om du behöver arbeta vid sidan om, tänk på att avsätta tillräckligt med tid till dina studier.

En vanlig dag
En vanlig dag på Allmän kurs distans… Vi möts vid 9 på skärmen. Litesmåprat om vädret innan vi drar igång. En vanlig dag kan börja medgenomgång av något nytt eller repetition av förra lektionen. Efter enstund bryter vi av för materialet på nätet - en film, en podd eller enartikel. Vi läser, diskuterar, räknar och skriver. En dag börjar och slutar gemensamt. Däremellan fyller vi dagen medskärmtid, gemensam tid och egen tid. Varför inte ta en promenad? Enpodd i öronen och frisk luft - sedan är diskussionen igång!
 
Grundläggande behörighet
På Allmän kurs distans kan du läsa in grundläggande behörighet ellerläsa för din allmänbildnings skull. Vi planerar kurserna tillsammans ochhar tid för fördjupning och diskussioner. Du behöver ha tillgång till teknik,dvs. dator, kamera, mikrofon, hörlurar och internet, med tillräcklighastighet för videosamtal. Att enbart använda mobilen för distansstudierfungerar dåligt.

Hur klarar jag kursen? Du deltar aktivt på lektionerna. Du gör
uppgifterna, både individuella och gruppuppgifter.

Måste jag prata? Såklart vi vill höra din åsikt! Men är det jobbigt attprata inför hela gruppen, så börjar vi i det lilla. I smågrupper kan allagöra sin röst hörd.

Måste jag ha kameran på? Ja, det måste du. Vi vill ju se vem vi pratar med. Det blir så mycket mer levande när vi ser och hör varandra.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Behörighetsgivande kurs.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://folkhogskolan.com/allman-kurs/distanskurser

Det var över tretusen sökande och jag kom in på mitt studieomdöme från folkhögskolan

Det var först som 29-åring som Cecilia sökte sig folkhögskolan för att gå Allmän kurs med inriktning på färg och form. Lärarna på kursen uppmanade henne att söka vidare till högskola. I dag har hon gått ett och ett halvt år på beteendevetenskapligt program på distans och har planer på att forska.

Läs hela artikeln

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/