Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner
Musiklinjen på Ljungskile folkhögskola
har som målsättning att efter ett eller två års studier, beroende på den studerandes förkunskaper, ge konstnärlig kompetens och grundlig musikteoretisk förståelse. Kunskaperna kan tjäna dels som en allmän utveckling av den studerandes musikaliska intresse, dels som en förberedelse inför högre musikstudier.
Musiklinjen är 1–2-årig och har plats för cirka 55 studerande i årskurs 1 och 2 med cirka 20–30 studerande i varje årskurs. Normalt kan därför cirka 25 nya studerande antas varje år. De studerande kan välja mellan tre inriktningar:
• klassisk gren (gitarr, slagverk, piano, sång, violin, cello, orgel och komposition)
• jazz/rockgren (alla instrument),
• introduktiongren (akustisk gitarr, klassiskt slagverk, piano, sång)
Undervisning sker i bland andra följande ämnen: satslära, gehör, musikhistoria, ensemblespel, huvu- och biinstrument. Därtill kommer tema- och aktivitetsdagar jämte gemensamma projektstudier under delar av läsåret.
Att studera på folkhögskola
På folkhögskolan studerar du tillsammans med andra. Som vuxenstuderande på folkhögskola har du stora möjligheter att påverka och ta ansvar för dina studier. Genom att samarbeta i olika grupper, lär du av och med dina kurskamrater.
Om du vill kan du bo på skolan
Vi har ca 90 rum som vi hyr ut till kursdeltagare.
Bra förbindelser till Göteborg och Uddevalla
Skolan ligger fint med härlig utsikt över en havsvik. Vi har bra förbindelser med tåg och buss till Uddevalla (15 min), Stenungsund (20 min) och Göteborg (50 min).