Både Indra och Anya ska efter tre år vardera lämna Östra Grevie folkhögskola för att ge sig ut på nya äventyr. Båda hade testat komvux och gymnasiet, men hittade rätt först när de kom till Allmän kurs på folkhögskola.
Studera i din egen takt
På Allmän kurs – Nystart studerar du i en liten studiegrupp med förstärkt pedagogiskt stöd. Studierna anpassas efter dina behov och du kan studera på både grund- och gymnasienivå.
Vi arbetar tematiskt med ämnena svenska/svenska som andraspråk, matte, engelska och samhällskunskap på grund- och gymnasienivå. Du får möta ämnena på ett nytt sätt där dina intressen och erfarenheter är viktiga för innehållet i kursen. Folkbildningstanken genomsyrar kursen med fokus på demokrati, mångfald, kultur och bildning.
Viktigt: Var uppmärksam på att du kommer in i en kurs som startade i augusti. Dina kurskamrater har därför redan gått en termin.
Kursinnehåll
Kursen är en behörighetsgivande kurs på grundskole- och/eller gymnasienivå. Du kommer läsa ämnen såsom:
- Svenska/Svenska som andraspråk
- Engelska
- Matematik
- Samhällskunskap
Under kursens gång kartlägger vi dina mål, drömmar och förväntningar för att ge dig vägledning till ditt nästa steg i livet. Studie- och yrkesvägledning ingår också i kursen. Genom trygga och tillitsfulla relationer mellan klasskamrater och lärare arbetar vi gemensamt för att du ska trivas och nå dina mål utifrån dina förutsättningar.
Folkbildning – vad är det?
Folkhögskola är en spännande och annorlunda skolform. Mycket av det vi gör handlar om folkbildning.
Folkbildning betyder att du uppmuntras att använda dina tidigare erfarenheter för att utvecklas framåt. Du har möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna. Helt enkelt tror vi på att alla kan bidra till varandras lärande.
Studieomdöme
När du läst två terminer med godkänd närvaro får du ett studieomdöme. Bedömningen görs gemensamt av alla dina lärare på skolan.
Studieomdömet utfärdas först när du uppfyllt ditt omfattningskrav som är den minsta tid du behöver studera på folkhögskola. Omfattningskravet baseras på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet.
Läs mer om omfattningskrav och studieomdöme.