På allmän kurs läser du gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med din klass och kan välja mellan olika profiler, till exempel Hälsa och balans, Färg och form eller Hantverk och återbruk, beroende på vad som intresserar just dig. Du kommer få information om de olika profilerna i samband med terminsstarten och gör därefter ditt val.
Under läsåret har vi även ämnesövergripande teman som varierar över åren.
Studierna kan ge grundläggande behörigheter till högskola och yrkeshögskola. På Mimi folkhögskola kan vi ge följande behörigheter på gymnasienivå:
- Svenska och svenska som andraspråk 1, 2 och 3
- Engelska 5 och 6
- Matematik 1b
- Samhällskunskap 1a1
- Naturkunskap 1a1
- Religionskunskap 1
- Historia 1a1
Om vi har möjlighet kan vi också erbjuda särskilda behörigheter i vissa ämnen utöver dessa. Några exempel är Engelska 7, Matematik 2 och 3, Samhällskunskap 1a2 samt Naturkunskap 1a2 och 2.
Skolans målgrupp
Alla som går på skolan behöver i första hand identifiera sig med vår målgrupp som är personer med erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi riktar oss inte i första hand till personer med NPF-diagnoser, men ofta överlappar dessa målgrupper och vi är därför vana vid att arbeta med svårigheter som kan vara kopplade till autism, adhd, add, med mera. Vi är i första hand duktiga på psykisk ohälsa och vår verksamhet är därför i huvudsak utformad efter det.
Om du under din skoltid haft behörighet till särskola hänvisar vi dig gärna till andra skolor, som vi vet kan erbjuda dig bättre stöd.
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutad kurs förväntas deltagaren ha uppnått grundläggande behörighet och särskilda behörigheter till fortsatta studier på yrkeshögskola eller högskola/universitet.