Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.
En utbildning - fem inriktningar
Musikutbildningen på S:t Sigfrids folkhögskola ger en god grund inför ett yrke som musiker, musiklärare eller andra musikrelaterade yrken. Den är också förberedande för musikhögskolan. Gemensamt för alla inriktningar är att vi har en rik konsertverksamhet. Som student finns du med på jazzklubbarna, konsertföreningen och på lunchkonserter i Domkyrkan. VI är även ute och gör turnéspelningar runtom i landet. Genom det unika internatboendet så har du alltid kompisar att spela med.
Jazz
Som studerande på jazzinriktningen får du fördjupa dina kunskaper i jazz- och improvisationsmusik på ditt instrument. Stor vikt läggs på ensemblespel där du får öva samspel, improvisation, sväng och gehörsspel. Alla jazzstuderande har även improvisationslektioner i grupp, vilket gör att du har sex ensemblelektioner i veckan förutom individuell undervisning. Förutom musiklinjens egna konserter görs även kontinuerliga konserter på jazzklubbarna i Växjö och Alvesta.
Klassisk inriktning
För dig som studerar på den klassiska inriktningen ges stora möjligheter att utvecklas som solist och kammarmusiker i olika sammanhang. Du får som student utveckla dina musikaliska färdigheter på ditt instrument så långt som möjligt. Du får även möjlighet att spela med ackompanjatör/instuderare inför viktiga projekt, konserter och antagningsprov.
Sång/Piano med genrebredd
Som sångstuderande med denna inriktning får du möjlighet att utvecklas inom flera olika genrer, individuellt och i grupp. Under läsåret kommer det att finnas fyra block som genomsyrar både solosången och vokalgruppen. Varje block avslutas med en konsert.
Som pianostuderande med denna inriktning får du möjlighet att utvecklas inom flera olika genrer, individuellt och som ackompanjatör i olika sammanhang.Under läsåret kommer det att finnas många tillfällen till ackompanjemang till både sång och olika instrument.
Rytmik
På ett koreografiskt sätt får du som rytmikstudent uttrycka musiken i rörelse. Du får praktisera dina idéer i en större grupp eller individuellt, mot jazz- eller kammarmusikensembler, körer och solister . I samarbete med musiker på musiklinjen får du även möjlighet att skapa föreställningar som framförs på olika scener i Växjö. Du får även lektioner på ditt klingade instrument.
Komposition
Som kompositionsstuderande har du en viktig roll i musiklinjens arbete. Egna kompositioner, arrangemang, bearbetningar - musiklinjen behöver regelbundet musik till en uppsjö av olika typer av konserter. Du rör dig både inom den klassiska världen och jazzgenren.