Att hitta balans vid stressrelaterad ohälsa - distans

Ansökan stängd
Skola:
Malmfältens folkhögskola
Plats:
Kiruna - Norrbottens län
Längd:
19 veckor
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Urval utifrån ställda frågor för personligt brev i ansökningslänk. Tillgång till dator med internetuppkoppling. Antagning: Påbörjas i slutet av juni. Antagningsbesked: Lämnas via mail i juni/ juli.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 22 dec 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Kostnadsfri.

Kontakt: Petra Pihl

Telefon: 070-255 23 16

E-post:
petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net

Vill du skapa förutsättningar för ett hälsosamt och hållbart levnadssätt i ett allt stressigare samhällsklimat? Då är det här kursen för dig!

Att hitta balans vid stressrelaterad ohälsa

-OBS! -- Alla kursplatser är nu tillsatta för denna gång. Du kan däremot ändå lämna in en ansökan för att vara med i eventuella reservplatsintagningar som kan komma att ske ända fram till slutet av augusti. Det innebär att om det blir ett avhopp fram tills dess så är du med i den uttagningen. Om du inte hör något av oss har du inte blivit antagen.

Lär dig förstå vad som händer i kroppen vid stress, träna på att arbeta hjärnsmart och utveckla din mentala ergonomi för ett liv i balans. Reflektera och bygg medvetenhet kring olika hälsofaktorer, din personlighet, dina behov och samspel med andra som påverkar ditt mående. Lär dig se och ifrågasätta invanda beteenden för att kunna hitta nya sätt att fortsätta utvecklas på. En kurs med fokus på dig och ditt mående!

Kursen bygger på självreflektion med praktiska övningar i vardagen tillsammans med läsning av litteratur och artiklar i ämnet. Genom frågor lotsas du framåt uppgift för uppgift tillsammans med feedback från kursledare och utbyte med deltagare i liknande situation.


Ur kursinnehållet:

  • Var är du nu och vart är du på väg? (inkl. stresstest)
  • Hjärnan och kroppens beteende vid stress.
  • Skapa förutsättningar för återhämtning.
  • Skala bort, skala ner och hitta fokus.
  • Planera, bygg rutiner och följ upp dig själv.
  • Observera förändring och ta kontrollen.

Citat från tidigare deltagare:

– ”Jag märker enorm skillnad på mig själv i mina stressnivåer och förmågan att fokusera. Jag är lugnare och(!) mer produktiv – världens bästa!”

– ”Jag har lärt mig att se på min tillvaro på ett helt nytt sätt. Jag har fått ovärderliga verktyg att underlätta min vardag.”

– ”Jag har fått ett otroligt lugn i kroppen. Jag gör nu samma saker som jag gjorde före kursen, men på ett mycket smartare sätt! Jag är såå nöjd!”


Upplägg:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker i samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en gemensam studietakt varje vecka. (Kursen går inte att släpa efter med och läsa ikapp i efterhand ensam.) En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra. Du är anonym inför övriga kursdeltagare.

Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information du behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka där alla moment har närvaroplikt. Du förväntas att studera ca 4 timmar varje vardag må – fr (men studietiden går ibland även förlägga flexibelt på annat sätt som du önskar under veckan). För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka.

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd kurs har du som deltagare fått konkreta verktyg att använda i din vardag för att uppnå hållbar balans i ditt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.

Fler kurser inom: Hälsa / Friskvård

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/