Susanna, 20 år, jämför studierna på folkhögskola med tiden på gymnasiet. På gymnasiet var många elever skoltrötta och ”bara ville hem” medan deltagarna på Östra Grevie folkhögskola är aktiva på lektionerna. Det märks att de går på skolan för att de vill. – Deltagarna, lärarna, platsen och lokalerna är precis vad jag behöver.
På Allmän kurs kan du läsa in behörighet till Yrkeshögskola eller högskola och universitet. Den grundläggande behörigheten motsvarar ett gymnsaieprogram. Beroende på tidigare studiebakgrund och arbete kan du läsa in din behörighet på 1-3 år. Utbildningen är på heltid.
Vår allmänna kurs på Malmfältens folkhögskola erbjuder dig som deltagare möjlighet att möta en och samma pedagog som handleder dig genom dina studier. Det gör vi för att skapa en trygg lärandemiljö för dig och din studiegrupp. Kursen läser du helt och hållet på distans.
Under ditt första läsår kommer vi fokusera dina studier för en grundläggande behörighet till Yrkeshögskola. Beroende på din tidigare studiebakgrund tar det 1-2 år.
I det utbildningspaketet (Yrkeshögskola) får du kunskaper motsvarande lägst godkänd nivå i följande 7 kurser:
- Svenska 1
- Engelska 5
- Matematik 1a eller 1b
- Naturkunskap 1a1
- Samhällskunskap 1a1
- Historia 1a1
- Religionskunskap 1
- TEMA -arbete kommer även att finnas på schemat
Har du redan behörighet till yrkeshögskola kan vi även erbjuda de ämnen som finns här nedan under läsår 2 och 3 under ditt första läsår hos oss.
Följande läsår (läsår 2 och 3) går det att välja ytterligare utbildnigspaket för behörighet mot högskola och universitet då följande ingår :
- Svenska 2
- Svenska 3
- Engelska 6
Inom utbildningspaketet för behörighet till högskola och universitet erbjuder vi även möjlighet till särskild behörighet genom ämnesstudier i följande valfria ämnen: Matematik 2a eller 2b, Naturkunskap 1a2, Samhällskunskap 1a2 och Historia 1a2.
Obs! För att din ansökan skall hanteras behöver du bifoga personbevis, tidigare studieintyg och/eller betyg.
Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola