Lediga platser för dig med stråk eller sång som huvudinstrument
Just nu har musiklinjen vid Kävesta folkhögskola ett fåtal lediga platser. Främst söks personer som har sång eller stråk som huvudinstrument.
Utvecklas tillsammans med andra
Kävesta folkhögskolas musiklinje vänder sig till den som vill utvecklas som musiker/sångare tillsammans med andra.
– Våra deltagare får en god grund för att fortsätta med högre musikutbildningar. Men man måste inte ha det som mål. Man kanske vill ta ett sabbatsår eller prova på sin bästa hobby. Det är ett skäl så gott som något, berättar Mats Johansson, linjeledare.
Utöver den individuella undervisningen ligger fokus framför allt på ensemblespel. Den klassiska inriktningen har kammarmusik på schemat varje dag.
Många konsertmöjligheter
Dessutom finns möjlighet att delta i många olika konserter. Musiklinjens klassiska inriktning framträder till exempel regelbundet i s:t Nicolai kyrka i Örebro.
Inspelningar från flera av musiklinjens konserter finns här: Musiklinjens klassiska inriktning på Youtube
Fokusera helt på musiken
Kävesta folkhögskola har ett eget internat. Genom att bo och studera på skolan lär man känna andra med liknande intressen, och man kan fokusera helt på musiken under ett eller två år.
– Jag tycker det är jättekul att man får vara så nära alla andra deltagare och att man får hålla på med musik med sina vänner varje dag, berättar Moa som går på den klassiska inriktningen.
Lediga platser – Ansök idag
Just nu har musiklinjen ett fåtal lediga platser på den klassiska inriktningen, främst för den som har stråk eller sång som huvudinstrument.
– Om du inte har känt till oss tidigare, eller av någon anledning tvekat inför att ansöka, så är det här ett perfekt tillfälle. Kontakta gärna mig om du har några frågor, och ansök så snart som möjligt, hälsar Mats Johanson.
Kontaktuppgifter
Mats Johansson, linjeledare
mats.johansson@kavesta.fhsk.se
073-640 77 02
Mer information
All information om utbildningens upplägg, antagningsprov, med mera, finns här: Musiklinjen vid Kävesta folkhögskola