Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.
Vid varje kurstillfälle är det gemensamma genomgångar där nya formgivningsmetoder och material presenteras och du får tid till att prova på olika övningar. Mellan träffarna arbetar du vidare hemifrån med de övningar som introducerats och kommunicerar under arbetets gång med din grupp. Vi använder oss av en webb-baserad lärplattform, där det även ges möjlighet till individuell handledning.
Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla inlämningsuppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att man är aktiv i sin diskussionsgrupp i vår digitala lärplattform.
Kursinnehåll
Vi startar med att på olika sätt och med varierande material skapa ränder, vilket är mycket användbart inom vävning. Materialet kan vara t.ex. färgat papper, vattenfärg, kritor eller garn.
Efter ränderna presenteras andra metoder att formge och åskådliggöra mönster till flera olika vävtekniker och vävda produkter. Vi kommer också in på grundläggande färglära, som är ett viktigt kunskapsområde.
Kursen vill ge en bredd inom området vävformgivning och presenterar därför en mängd olika metoder som en vävare kan ha nytta och glädje av i sitt skapande. Det är bra att kunna presentera sina idéer visuellt så det blir tydligare (för sig själv, men också för en presumtiv kund) hur den tänkta väven kan komma att se ut, men också för att i efterhand kunna dokumentera den färdiga vävnaden.