Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.
Här får du praktisk och teoretisk kunskap som gör skillnad.
Kursen Naturvård i vatten (tidigare Fiskevårdslinjen) vid Blekinge folkhögskola är en ettårig utbildning på heltid som kombinerar både teori och praktik inom naturvård med fokus på vattenmiljöer. Under kursen får du fördjupa dig i ämnen som fiskevård, ekologi, limnologi, marinbiologi med inriktning på Östersjön, samt hur mänsklig aktivitet påverkar vattenekosystemen. Kursen behandlar även vattenanknutna kulturmiljöer och hållbarhet ur ett vattenperspektiv.
Kursen innehåller praktiska moment som biotoprestaurering, elfiske, undersökningar och olika projektarbeten i Blekinges åar, sjöar och kustvatten. Studiebesök och studieresor är en viktig del av utbildningen, och du har möjlighet att praktisera hos företag eller myndigheter som arbetar med naturvård. Utbildningen har ett nära samarbete med aktörer som Mörrums Kronolaxfiske, och många projekt är beställda av länsstyrelsen eller fiskevårdsorganisationer för att bidra till verkliga miljövårdsinsatser
Utbildningen passar både för dig som är ny inom området och för dig som vill fördjupa dig efter tidigare studier eller erfarenhet. Målet är att du efter kursen ska kunna arbeta med, eller driva, naturvårdsprojekt inom vattenmiljöer.
Kursen är på heltid. Vid stort antal sökande gör vi urvalet utifrån de personliga breven. Vi strävar efter en bra gruppsammansättning där alla kan tillgodogöra sig innehållet i kursen och utvecklas tillsammans.
Sista ansökningsdag är 2 maj. Efter 2 maj går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills det är fullt
Har du några funderingar eller vill veta mer?
Välkommen att kontakta oss eller läsa vidare på vår hemsida!
Är du nyfiken på vad vi gör så följ oss på Instagram
Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska kunna utvecklas som individ och växa och lära tillsammans med övriga deltagare.
Kursen är på heltid med minst 20-25 klocktimmar/vecka.
Förkunskaper: SFI-D
Vid stort antal sökande gör vi urvalet utifrån de personliga breven. Vi strävar efter en bra gruppsammansättning där alla kan tillgodogöra sig innehållet i kursen och utvecklas tillsammans.
Sista ansökningsdag är 2 maj. Efter 2 maj går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills det är fullt. Minsta antal deltagare för att kursen ska starta är 10 personer.
För dig som vill veta mer om folkhögskolan som skolform så hittar du det här.
Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:
- Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).
- Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.
- Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.
- Personbevis för studier som du beställer här.
- Utdrag ur belastningsregistret som du beställer här. Detta gäller de av våra utbildningar som har samarbeten med tredje part, t ex praktik, föreställningar etc.
Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här.