Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Med utgångspunkt från gemensamma inspirationsövningar skapar vi bilder i teckning och måleri genom att gestalta 3-dimensionell form på ett 2-dimensionellt plan.
Innehåll
- Materialkännedom
- Att undersöka färgernas egenskaper med valör och kulörövningar
- Att gestalta form och upptäcka ljusets betydelse i studier av tex. stilleben
- Gemensamma genomgångar där deltagarens arbete analyseras och tolkas av deltagaren själv, pedagogen och andra i gruppen
- Komposition
- Skissarbete
- Färglära
- Montering och inramning
Syfte
- Att med olika tekniker uttrycka egna åsikter och tankar
- Att lära sig att se
- Att uppleva, upptäcka och ta ställning till material och metoder
- Att se att olikheter i gruppen kan vara en tillgång i eget skapande
Kursledare
Monica Öhman, konstnär och konstpedagog
Folkbildning
Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.
Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.
På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.