Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.
I den här kursen får du lära dig Photoshop från början till slut. Vi går alltså igenom betydligt mer än bara fotofunktionerna!
Kursen består av totalt 17 lektioner där vi går igenom alla verktyg och funktioner du som vanlig användare behöver känna till för att kunna använda Photoshop. När du är klar kan du göra i stort sett vad du vill med programmet och dina bilder! Vi går igenom allt från praktiska fotografifunktioner till konstnärliga specialeffekter.
Kursmaterialet finns på nätet och består av filmer kursledaren spelat in. Materialet är pedagogiskt utformat och går i lugn takt och med tydliga exempel igenom exakt hur Photoshop fungerar, så även de som kanske inte är så vana vid datorer lätt kan hänga med.
Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet så du får nöta in dina kunskaper.
Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet samt programmet Photoshop. Det underlättar även om du har viss datorvana så du t. ex. kan skapa egna mappar på din dator.
Jag skickar info om hur du billigast skaffar den nyaste versionen av Photoshop strax innan kursen börjar. Den säljs i "prenumerationsform" som kostar c:a 130 kr i månaden (priset fluktuerar med Eurokursen). Den köps via nedladdning direkt från tillverkaren Adobes webbplats (www.adobe.se). Observera att det vanligtvis är en ett år lång bindningstid vid prenumerationen.
Men om du redan har Photoshop sen tidigare så kan du använda det istället, dock som äldst version Photoshop CS6 från år 2012.
(Observera att Photoshop Elements inte går att använda i den här kursen! Elements är en "light-version" som saknar många av de verktyg och funktioner vi går igenom.)
Kursen har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams, som ni får information om i samband med kursstarten.
Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så det förekommer olika diskussionsövningar (främst om bildbehandling) och ni som deltagare uppmuntras även att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.