Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.
Om utbildningen
Fritidsledarutbildningen är både teoretisk och praktisk och innehållet ligger nära den verklighet du kommer att möta. Utbildningen är tvåårig och finns på 15 folkhögskolor i landet. Skolorna följer en gemensam utbildningsplan för att säkerställa utbildningens kvalité och relevans för yrkesrollen. Samtidigt har varje skola en egen profil vilket erbjuder de studerande en särskild fördjupning inom profilområdet. Profilen på Örebro folkhögskola är hälsa och friluftsliv.
Skolorna utarbetar gemensamt det utbildningsbevis på genomgången fritidsledarutbildning som skolorna utfärdar, detta bevis är copyright-skyddat och utbildningen du läser på Örebro folkhögskola är dessutom certifierad till SeQF-nivå 5.
Utbildningens innehåll
Utbildningen är för dig som vill utvecklas som människa och ledare. Kurserna du läser syftar till att ge relevant och djuplodad kunskap som förbereder dig för yrkesrollen. Profilen hälsa och friluftsliv genomsyrar hela utbildningen och genom den ges du verktygen för att som ledare kunna utveckla och bedriva den typen av verksamhet på din framtida arbetsplats. Stora delar av kursen ges via praktiska moment såsom utövandet av olika typer av idrotter och estetiska uttryckssätt samt genom vistelser i skog och fjäll.
Följande studieområden ingår i utbildningen:
- Människans växande och livsvillkor
- Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete
- Ledarskapsutveckling
- Fritidsarbetets metodik
- Fritiden som forskningsfält
- Hälsa och friluftsliv
- Arbetsplatsförlagt arbete (APL)