Att skriva sakprosa

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Den här kursen ger inblickar i sakprosans olika genrer, men deltagarna får också pröva och utveckla sina färdigheter genom övningar.

Sakprosa handlar om att på olika sätt berätta om den verklighet som omger oss. Det kan vara i reportagets form, memoarer och biografier, reseskildringar och historiska skildringar, debattartikeln eller essän. Den kan alltså röra sig i både nutid och förfluten tid, vara både handling och resonemang, ställa författaren i centrum eller utanför texten. Till skillnad från romanen, novellen och dikten jagar sakprosan ”sanningen”. Man hittar inte på.

Den här kursen ger inblickar i sakprosans olika genrer, men deltagarna får också pröva och utveckla sina färdigheter genom övningar. Vi läser inspirerande texter, resonerar om sådant som research, språk och stil, scenbyggen och berättarperspektiv, reduceringens ädla konst. Kursen kommer att anpassas till deltagarnas intressen och inriktning.

Kursledare är Anders Sundelin, reporter och författare till närmare 20 böcker, utgivna på både stora och mindre förlag, bland dem Fallet Wennerström, Den Magiska Cirkeln och Diplomaten. 

Reportage. Att få fakta att dansa handlar om att berätta historier hämtade ur verkligheten. Hans senaste bok är Brevbäraren som försvann.

 

  

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en kreativ, social mötesplats med bildning och kultur i centrum. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur,kreativitet och kvalitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/