Kreativ spelutveckling

Ansökan stängd
Skola:
Malmö folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Utbildningen förutsätter grundläggande datorkunskaper och digital kompetens samt behörighet i Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1, Engelska 5 och Matematik 1a/1b/1c. I undantagsfall kan en särskild prövning tillämpas om man saknar de formella kraven.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Kursen är kostnadsfri men du betalar en materialavgift på 1500 kr/termin. Denna täcker kostnader för försäkring, visst studiematerial samt studieresor. Skolan erbjuder datorer och en del mjukvara, samt vägledning till gratis verktyg, övrigt bekostas själv

Kontakt: Christoffer Stahre

Telefon: 040-6715100

E-post:
c.stahre@malmofolkhogskola.se

Kursen erbjuder inspiration, kunskap och vägledning till olika områden, verktyg och processer inom spelutveckling. Vi varvar teori med praktik och kreativa processer.

Som deltagare på kursen Kreativ spelutveckling får du prova på olika områden inom spelutveckling för att hitta vad du vill fokusera på och fördjupa dig i. Vårt mål med kursen är att du får en bred förståelse för spelutvecklingens olika delar, men även ges möjlighet till fördjupning inom vissa områden. Vi lär oss tillsammans och av varandra.

Du kommer möta utmaningar i Game Jam-inspirerade projektarbeten där du skapar spel med olika verktyg och ramverk, både i grupp och individuellt. Vi varvar teori med praktik och arbetar med kreativa processer för att skapa idéer och spelkoncept. Få möjligheten att utforska och levla upp befintliga och nya färdigheter inom denna konstform. Kursen erbjuder inspiration och kunskap inom olika processer och verktyg inom spelutveckling. Oavsett startpunkt får du en värdefull förståelse för de olika kompetenserna som krävs för att skapa ett spel.

Första terminen ger dig en övergripande bild av spelutveckling genom kortare utmaningar. Andra terminen fokuserar vi på individuell fördjupning, med utrymme för längre projekt och portfolioarbete. Efter genomförd utbildning kan du gå vidare till högre utbildning inom området, arbete inom branschen eller ta de första stegen mot din egen spelstudio. Vad du får ut av kursen är till stor del upp till dig som deltagare, din passion och ditt engagemang.

Utbildare Oscar Wemmert är spelutvecklare med över 25 års erfarenhet och har varit involverad i mer än 20 spelproduktioner sedan 1997, mest kända är Little Nightmares och Little Big Planet 3. Sedan 2016 frilansar Oscar som kreativ producent, spelutvecklare och spelpedagog genom sin firma GameFlame. Han är även ordförande för Dataspelscentrum, arbetar med spelskapande på Kulturskolan och i projekt med Game Habitat och har ett stort nätverk i dataspelsbranschen.

Oscar brinner för digitalt och kreativt skapande inom de områden som ingår i spelutveckling och devisen att alla kan skapa spel.

Läs mer samt gör ansökan via kurssidan på https://malmofolkhogskola.se/kurser/kreativ-spelutveckling/

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd utbildning ska kursdeltagaren ha:

  • Teoretisk och praktisk kunskap om de olika delarna som ingår i en spelproduktion.
  • Teoretisk och praktisk kunskap om olika kreativa processer som kan användas för att skapa ett spel.
  • Kännedom om vilka yrkesroller och kompetenser som ingår i en spelproduktion.
  • Kännedom om dataspelsbranschen lokalt, nationellt och internationellt.
  • Fördjupad kunskap inom ett eller flera valda fokusområden.
  • Arbetsprover som kan användas för att söka högre utbildningar eller arbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://malmofolkhogskola.se/kurser/kreativ-spelutveckling/

Fler kurser inom: Data / IT / Spel / Webb Design Spel

Malmö folkhögskola

Vi arbetar efter devisen att det vi gör ska vara kreativt, omtänksamt, roligt och nyfiket. Vi skapar kurser, koncept och projekt av tecken vi ser i tiden. Här sker många stimulerande möten mellan människor med olika bakgrund. Kom hit om du är nyfiken, om du vill ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina egna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmö folkhögskola
Trindyxegatan
213 76 Malmö

Telefon: 040-671 51 00
E-post: exp@malmofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malmofolkhogskola.se/