Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.
Vår kurs är det perfekta valet för dig som kanske inte kan studera massageterapi på heltid. Utöver distansstudierna ingår totalt 13 utbildningsträffar, då du under tredagarspass på skolan kan praktisera vad du lärt dig – och lära ännu mer!
Kursen följer kraven från Branschrådet Svensk Massage, BSM. Det medför att du förutom diplomeringen kan göra det nationella certifieringsprovet för massörer.
Syftet med kursen
Du skaffar dig värdefulla kunskaper till nytta för både kropp och själ. Vår väletablerade utbildning är utformad för att passa alla, oavsett om målet är att livnära sig som massageterapeut, ha massage som extraknäck eller komplettera tidigare kunskaper.
Kursen ger dig bra förutsättningar att bli certifierad av branschrådet, vilket utgör den mest kvalitetssäkrade titeln som massör i landet.
Kursens innehåll
Kursen är 1-årig och ges på halvfart, 50 procent.
Du får grundkunskaper i klassisk massage, genomgång av musklernas konstruktion och funktion, terapeutisk massage och terapeutisk töjning, rehabiliteringsträning, sjukdoms- och skadelära, fysiologi, idrottsskador, anatomi, tystnadsplikt, ergonomi och mycket mer.
Handledning sker både digitalt och vid närträffarna. I utbildningen ingår lärarhandledd praktik under kvällstid.
Läs mer om Massageterapeutkursens innehåll här.
Så ansöker du
Din ansökan görs i Schoolsoft via denna länk. Bifoga ditt senaste betyg och personbevis från Skatteverket.
Mer information om Schoolsoft och hur ansökan går till hittar du här.
För att gå kursen bör du ha god studievana och minst två år på gymnasieskola eller motsvarande. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och bra uppkoppling.
Kursen startar endast vid tillräckligt antal sökande.
Kostnader och CSN
Undervisningen är kostnadsfri. En materialavgift tillkommer, liksom kostnader i samband med kursens närträffar och för Branschrådet Svensk Massages certifieringsprov.
Vad avgifterna uppgår till och vad som ingår i dem läser du om här.
Vid träffarna på Åsa folkhögskola kan du bo i konferensboendet Almen. Du hittar våra erbjudanden om kost och logi här.
Kursen berättigar till studiemedel. Har du studerat med studiemedel förut, bör du undersöka hos CSN hur många studieveckor som återstår.
Kursintyg
Efter avslutad kurs får du ett intyg som visar att du gått kursen.
Kontakt
För mer information om Massageterapeutkurs och Åsa folkhögskola, vänd dig till kurssamordnare Christer Svensson, christer.svensson@asafolkhogskola.se.
Att studera på folkhögskola
På Åsa folkhögskola studerar du utifrån dina egna förutsättningar och i ett klimat som prioriterar samtal, diskussioner och demokratiskt inflytande.
Förutom kunskaper vill vi ge dig alla möjligheter att tillsammans med andra växa som människa!