Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.
Om utbildningen
En unik möjlighet för dig som har ett intresse för idrottspsykologi att lära dig mer. Du får lära dig mer om hur du arbetar med prestationsmotivation, stress och återhämtning. Tillsammans med kompetenta lärare och andra motiverade deltagare kommer du inte bara få ren fakta utan fördjupande diskussioner och uppgifter som kommer hjälpa dig att hantera idrottspsykologiska utmaningar för dig själv i din idrott och i ditt liv.
Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna är 20 september och 18 oktober. Undervisningen på distans spelas in och deltagaren kan ta del av undervisningen när det passar om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Vi använder oss av Microsoft Teams.
Vem är utbildningen för?
För dig som har ett intresse kring idrottspsykologi, t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.
Exempel på innehåll i kursen är
- Motivation
- Självförtroende
- Självkänsla
- Stress och återhämtning
- Hantera negativa tankar
- Nervositet och prestationsångest
Kost och logi
Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. För- eller eftermiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.