Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Med utgångspunkt i att skriva och läsa dramatik tar vi upp frågor som dyker upp i kursdeltagarnas egna texter. Det kan till exempel vara frågor om hur man hittat sin berättelse, vilken genre man egentligen skriver, hur man kan använda sig av berättarperspektiv och dramaturgi eller vad dramatisk gestaltning egentligen är.
Undervisningen sker i öppna former där diskussion och samtal utgör hjärtat i kursen. Alla deltagare skriver på varsitt längre, individuellt projekt och lär av varandra. Kursen består av läsning av varandras texter, textsamtal, egen skrivtid och lärarledda föreläsningar. Målet är att kursdeltagarna ska bredda och fördjupa sitt hantverksmässiga kunnande och närma sig en manusversion som är redo för nästa steg i skrivprocessen.
Fortsättningskursen förutsätter att du som söker har erfarenhet av textsamtal, exempelvis genom att du deltagit i någon av alla de skrivarkurser vi genomför på Biskops Arnö.
Kursen är 2 helger och det går att välja att bara vara med på en av dem:
Helg 1: 27 – 29 januari
Helg 2: 31 mars – 2 april
Kursansvarig
Christian Augrell född 1976 i Malmö. Har gått dramatikerutbildningen på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola och på Dramatiska Institutets kandidatutbildning i dramatik/ dramaturgi. Vidare har han en konstnärlig magisterexamen på Stockholms Dramatiska Högskola. 2009 startade han Teater Satelliten i Stockholm med inriktning sig på nyskriven dramatik för unga personer. Hans pjäser har spelats på teatrar runt om i Sverige och utomlands. På senare år har han även skrivit filmmanus, för TV och har erfarenhet som regissör och teaterlärare. Christian Augrell är kursledare för Biskops Arnö Dramatik – Projektåret.