MÅL MED UTBILDNINGEN:
- Att du ska uppnå gymnasiekompetens genom att komplettera de gymnasiegemensamma ämnen som du saknar.
- Att du ska utveckla din kreativitet kopplat till spel
- Att ge dig verktyg att planera och genomföra dina studier både enskilt och i grupp.
UTBILDNINGENS INNEHÅLL
Utbildningen är på heltid vilket innebär att du har lektioner minst 20 timmar i veckan. Profiltimmarna utgör fyra timmar per vecka, ägnas till stor del åt spel och skapande. Arbetet sker både individuellt och i grupp. Du har tillgång till både sal med speldatorer och bildsal efter skoltid.
Övrig tid studerar du de ämnen som du behöver för att uppnå gymnasiekompetens eller är intresserad av. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt.
Under profiltiden kommer vi göra olika uppgifter kopplat till spel. Vi kommer beröra både dataspel och analoga spel som rollspel och figurspel. Möjlighet finns att fördjupa sig inom någon spelform. Vi kommer även arbeta med olika kreativa uttryck kopplade till spel, exempelvis figurmålning. Vi arrangerar även ett LAN för hela folkhögskolan.
Vi samarbetar med andra spelkurser på skolan genom bland annat gemensamma föreläsningar, projekt mm. Under året bjuds även olika föreläsare in till kursen.
Under kursens gång finns stor möjlighet för att deltagarna att påverka var vi lägger tonvikten på profiltiden men även förslag på innehåll.
KURSINTYG, BEHÖRIGHETER OCH STUDIEOMDÖME
När du går på folkhögskola får du inga betyg i enskilda ämnen. Däremot utfärdas alltid kursintyg till elever som genomfört en folkhögskolekurs. Du som gått en allmän kurs och läst in behörigheter kan få ett behörighetsintyg med studieomdöme. Ett studieomdöme är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Studieomdömet används som urvalsgrund när du söker till högskola/universitet. När du söker till högskola/universitet görs det via en särskild urvalsgrupp, ”folkhögskolekvoten”.