Berättelser från Sápmi - distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att kunna ansöka om studiestöd hos CSN måste du studera på sammanlagt minst 50%. Du kan kombinera flera av våra kurser om 25%.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2025 - 10 jun 2025

Träffar:
10 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 300 kr per termin.

Kontakt: Sara Nelson Anyuru

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
sara.nelson.anyuru@kvinnofolkhogskolan.se

Det finns många berättelser om Norden. Det finns många berättelser om oss, av oss själva och av andra. Hur lever vi tillsammans i en värld som rymmer flera världar?

Under året studerar vi mestadels via nätet, historiska och samtida berättelser om Norden och Sápmi, och relationen däremellan. Vi har ett särskilt intresse för grön kolonialism, bosättarkolonialism och vad det innebär att existera i förhållande till natur och plats i en värld driven av konsumtion.

Vi läser texter. Vi samtalar med varandra. Vi tar del av olika material som film och podcasts. Vi träffar samer digitalt och samtalar med dem. Kursen utformas tillsammans med deltagarna själva, av våra visioner, förhoppningar och berättelser. Vi undersöker vilka drömmar som är möjliga idag, i centrum och i marginalen, och diskuterar solidaritet, att överleva, att tillhöra, och hur en annan värld kan se ut.

Kursen är planerad över ett år men den som vill gå endast en termin kan göra det. Vi antar till kursen både höst och vår. Kursen går på 25%.

Träffar

Kursstart: 8 januari 2025

Vi träffas på distans under kvällstid, på torsdagar (udda veckor). Träffarna sker via Google Meet.

Kursen startar VT25 8/1 med en individuell uppgift som du får via mail för att förbereda inför vårt första digitala träff 16/1 kl 17-19. Schema och kursinformation kommer vid kursstart.

Kostnad

Kursavgift

300 kr 

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/