Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.
En distanskurs om fem delkurser och ett eget projekt. Under kursen träffas vi på Ljungskile folkhögskola och Egnahemsfabriken, Tjörn. Under terminerna har vi också fem digitala träffar på max två timmar per gång, den första i mitten av augusti.
Kursen vänder sig till dig som vill förändra ditt liv tillsammans med andra. Detta gör vi genom att lära oss praktiskt snickeri kopplat till tillsammansodling och småskalig odling på en grundläggande nivå.
Frågor och teman som vi tillsammans utforskar och studerar:
• Hur kan lokal omställning vara svaret på kriserna vi står i?
Vilka är de olika dimensionerna i omställningsarbetet?
• Vilka problem finns det med berättelsen om “grön omställning”?
• Vad är regenerativt lantbruk?
• Vad är permakultur?
• Vad är ett hållbart liv?
• Hur kan jag organisera mig i mitt lokalområde?
Vi erbjuder även praktiska moment som mjölksyra grönsaker, snickeri, odling med permakulturprinciper samt även studiebesök i ekokollektiv, skogsträdgårdar och andra inspirerande exempel. I varje delkurs ingår också coachning, individuellt och i grupp, kring ditt projekt i ditt lokalområde.
De fem träffarna äger rum på Ljungskile folkhögskola eller Egnahemsfabriken på Tjörn från fredag kl 14.00 till lördag kväll ca kl 18.00:
12–13 september (Tjörn)
21–22 november (Ljungskile folkhögskola)
23–24 jan (Ljungskile folkhögskola)
27–28 mars (Ljungskile folkhögskola)
29–30 maj (Tjörn)
Teoretiskt utgår vi från en bok till varje delkurs.
Kursen ges i samarbete med Egnahemsfabriken, Omställningsnätverket och Studieförbundet vuxenskolan.