Ansökan till reservplatser är öppen fram till kursstart 7 januari 2025. Välkommen med din ansökan!
Förstå din samtid
Är du nyfiken på hur det moderna samhället växte fram? På Allmän kurs – Modern historia studerar vi den moderna historien från industrialiseringen fram till idag. Du får inblick i de historiska skeenden och samhällsförändringar som kan hjälpa oss förstå vår samtid.
Vi studerar demokratins framväxt och folkrörelsernas betydelse för det moderna samhället. Vi undersöker historien ur olika perspektiv och övar oss i ett källkritiskt förhållningssätt. Både dagsaktuella händelser och historisk bakgrund till samhällsförändringar och konflikter runtom i världen får utrymme under kursen.
Kursinnehåll
Kursen är en behörighetsgivande kurs på gymnasienivå. De ämnen som ingår är:
- Historia
- Svensk/svenska som andraspråk
- Engelska
- Samhällskunskap
- Matematik
- Religion/filosofi
Du har ett stort inflytande på kursinnehållet. Vi arbetar ämnesöverskridande och tematiskt i projektarbete. Vi har mycket grupparbete och samarbetar också med andra kurser på skolan. Du redovisar det du lär dig enskilt och i grupp.
Mycket av undervisningen sker i klassrummet men andra viktiga inslag som ingår i kursen är studiebesök, utställningar, föreställningar, temadagar och samarbeten med andra kurser. Med närhet till Göteborg har vi tillgång till mycket.
Folkbildning – vad är det?
Folkhögskola är en spännande och annorlunda skolform. Mycket av det vi gör handlar om folkbildning.
Folkbildning betyder att du uppmuntras att använda dina tidigare erfarenheter för att utvecklas framåt. Du har möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna. Helt enkelt tror vi på att alla kan bidra till varandras lärande.
Studieomdöme
När du läst en termin med godkänd närvaro får du ett studieomdöme. Bedömningen görs gemensamt av alla dina lärare på skolan.
Studieomdömet utfärdas först när du uppfyllt ditt omfattningskrav som är den minsta tid du behöver studera på folkhögskola. Omfattningskravet baseras på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet.
Läs mer om omfattningskrav och studieomdöme.